GÜNDEM 3 MART 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı eylem ve açıklamalar ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Kurdistan'da yaşanan deprem ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek. 

- Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- KCK Yürütme Konseyi Üyesi Xebat Andok, Demokratik Konfederalizmin, devletlerin silinmesinden sonra değil, devletler ile birlikte onurluca ve kendini koruyarak nasıl yaşanacağının formülasyonu oluyor” dedi.

- Kuzey ve Doğu Suriye’de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması için başlatılan imza kampanyası devam ediyor. 22 Ocak’tan bu yana 800 bini aşkın imza toplandı.

- 8 Mart’ın sadece Kürtler tarafından kutlandığı Kuzey ve Doğu Suriye’de devrimle birlikte Ermeni, Arap, Asuri ve Türkmen kadınlar da anlamını öğrendi ve hep birlikte kutlamaya başladı.

- Kadın Savunması Ağı adına konuşan Gökçe Korkmaz, hem devletin Hatay Defne’deki Sevgi Parkı’nda yaptığı baskıyı hem de deprem bölgesinde erkek şiddeti vakalarını anlattı.

- Depremin ilk gününde itibaren bölgeye giderek çalışmaya başlayan TJA aktivistleri, göç eden ailelerini sorunlarını çözmek için yardımcı oluyor.

-‘Kız Kardeşlik Köprüsüyle Hayatı Yeniden Kuruyoruz’ kampanyası ile depremzede kadınlarla bir dayanışma ağı kuran Ekmek ve Gül, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için 5 Mart’ta İstanbul Kartal Meydanında yapılacak mitinge tüm kadınları çağırıyor.

-Serxwebûn’un 494. sayısı ‘Zamanın ve Mekanın Sınırlarını Aşan İnsanın Soylu Direnişi’’ manşetiyle çıktı.