GÜNDEM 3 NİSAN 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- AKP-MHP hükümetinin Wan’da gerçekleştirdiği seçim gaspına karşı eylemler takip edilecek.

- Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Erhan Çavuşoğlu, Solhanlı ve DYP’den AKP’ye geçen iş birlikçi ailelerden. Çavuşoğlu’nun Van’da görev yaparken de kirli iş ve ilişkiler içinde olduğu biliniyor.

- DEM Parti Şirnex Milletvekili Newroz Uysal Aslan, seçmen iradesine müdahalenin sadece bir partinin meselesi değil, Türkiye'nin hukuk, seçim güvenliği ve demokrasi sorunu olduğunu söyledi.

- EMEP Antep Milletvekili Sevda Karaca, yeni kayyum girişiminin, tüm emek ve demokrasi güçlerince bir mücadele gündemi haline getirilmesi gerektiğini belirterek, işçi ve emekçileri mücadeleye çağırdı.

- Wan Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanlığını kazanan Abdullah Zeydan'a mazbata verilmeyerek gerçekleştirilen irade gaspına tepki gösteren hukukçular, seçim sürecinde Erdoğan’ın bu saldırıların olacağının işaretini verdiği söyledi.

- Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (DEM Parti) kazandığı Curne Reş belediyesinde AKP’nin itirazı sonucu seçimlerin yenilenme kararı alınmasının ardından DEM Parti adayı Serhan Paydaş yine kazanacaklarını söyledi. 

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.