GÜNDEM 4 ARALIK 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- HEDEP’in seçim süreci konusunda aldığı kararlar bir basın toplantısıyla kamuoyuna duyrulacak.

- Tutsak gazeteciler Dicle Müftüoğlu, Abdurrahman Gök ve Sedat Yılmaz için Amed, Ankara ve İstanbul'da açıklamalar yapılacak. 

- Kobanê Davasının 43’üncü duruşması Ankara 22’nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye devam edilecek.

- Temmuz ayında Van Yüksek Güvenlikli Cezaevinde hayatını kaybeden hasta tutsak Bişar Yazıcı’nın ölümünden sonra aylar sonra Yargıtay’dan tebligat geldi. Avukatları Yazıcı’nın İstinaf Mahkemesini hasta tutsağın cezaevinde ölümünden sorumlu tuttu.

- Yeryüzünde sadece insanı değil tüm canlıları tehdit eden yeni bir silah son yıllarda küresel silah pazarında büyük bir yer almaya başladı: DRON! Deniz Yılmaz’ın yazı dizisi

- Cizîr’de artan çocuk/genç intiharlarına dikkat çeken görevden alınan Belediye Eşbaşkanı Berivan Kutlu, özel savaş konseptinin gençleri umutsuzluğa sürüklediğini ve anlaşılmamış hissettirdiğini söyledi.

- Şırnak kömürünün satışı ve kullanımı Temmuz’daki genelgeyle yasakladı, ancak Nusaybin, Kızıltepe, Dargeçit gibi ilçelerde kaymakamlıkların yardım olarak dağıttığı kömürler, tehlike saçmaya devam ediyor.

- Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücretle ilgili Asgari Ücret Tespit Komisyonunun ilk toplantısı bugün gerçekleştirilecek.