GÜNDEM 4 EYLÜL 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- DAİŞ’in Kobanê’ye yönelik saldırısı sonrasında Kurdistan ve Türkiye’nin pek çok kentinde 6-8 Ekim 2014’te yaşanan halk protestoları nedeniyle Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’ın da aralarında bulunduğu 18’i tutuklu 108 siyasetçinin yargılandığı Kobanê Davası takip edilecek.

- 1993 yılında katledilen Mehmet Sincar cinayeti için açılan davanın zaman aşımı tehlikesi ile karşı karşıya olduğuna dikkat çeken ailenin avukatı Şaneşin Aydın, “Esas failler 30 yıl boyunca, zaman aşımı süresi dolana kadar korundu” dedi.

- Kürt sanatçı ve yazar Hemîd Ûrmiye, “55 stran hunera Dilovan” kitabını yayınladı. Hemîd Ûrmiye, sanatçıların eserlerine en büyük saygının onların yaşamlarını Kürtçe kütüphane arşivi için kitap haline getirmek olduğunu belirtti.

- Kuzey-Doğu Suriye devrim güçlerinin DAİŞ ve organize suç çetelerine karşı Derazor’da başlattığı operasyon 9. gününde sürüyor. Operasyonu öncesi, hedefler ve sonrasında yaşananlar olarak üç başlıkta ele aldık. Mustafa Çoban’ın analizi