GÜNDEM 4 MART 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı eylem ve açıklamalar ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Kurdistan'da yaşanan deprem ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek. 

- Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Türkiye ve Kürdistan’da kayıp yakınlarının eylem ve etkinlikleri takip edilecek.

- PJAK Meclis üyesi Amed Şaho, İran'ın tüm baskılarına rağmen ülkede Jin Jiyan Azadî devriminin geliştiğini ifade ederek “Halk, bugüne kadar bu zulme karşı kendini savunmakta ve meşru haklarını talep etmektedir. Meşru olmayan devletin kendisidir” dedi.

- Hatay Armutlu Mahallesi Elektrik Sokak Timur Apartmanı enkazında iki gün boyunca çıkarılmayı bekleyen Malik Dalyan, “Beni hükümet ölüme terk etti, emekçiler kurtardı. Neden burası Alevi mıntıkası olduğu için mi?” dedi.

- HDP Milletvekili Züleyha Gülüm, kadınlardan kadınlara dayanışma ağlarını ördüklerini belirterek, “Kadın çadırları kuruyoruz. Yaşadığımız acıları dayanışmayla aşmaya çalışıyoruz” dedi.

- Son iki saldırı karşısında Irak hükümeti başta olmak üzere Avrupa devletlerinin hiç birisinin hiç ses çıkarmaması, bu saldırıların 9 Ekim Antlaşması kapsamında geliştirildiği sonucunu açığa çıkartmaktadır.

- Efrînli Fatma, kadınların pazarda çalışmasına yönelik erkek algısına karşı da mücadele ederek, el emeğiyle ayakta kalıyor.

- Esenyalı’da yardım çağrısı yapan Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği, halkın ve kadınların dayanışma için tüm yokluğa rağmen yardıma koştuğunu söyledi.

- Dêrazorlu sağlıkçı Meryem Aved, BAAS ve DAİŞ’in ardından Rojava Kadın Devrimi’yle birlikte hem mücadeleye atıldı hem de özgürce mesleğini yapıp yaşamını yeniden örüyor.