GÜNDEM 5 AĞUSTOS 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Tasarruf tedbirleri genelgesi ile belediyelerin hedef alınmasının yasaya da aykırı olduğunu söyleyen Mustafa Yıldız, "Yerel yönetimlerin elini kolunu bağlamak için, onları çalışmalarında başarısız olması için özellikle çıkarılmış bir genelge" dedi.

- HDP EşBaşkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, Silivri Cezaevi’nde bulunan Osman Kavala, Tayfun Kahraman, Can Atalay, Selçuk Kozağaçlı ve Bekir Kaya’yı ziyaret edecek

- Türkiye'deki ekonomik ve siyasi kriz, devletin baskıları ve çetelerin “koruyucu” rolü geleceksiz Kürt gençlerini yoksul mahallelerde uyuşturucu çeteleriyle ilişkilenmeye zorluyor.

- Pasûr’da maden şirketlerinin köylerde numune almasına tepki gösteren yurttaş Recep Aslanhan, “Topraklarımızda maden, HES, baraj istemiyoruz. Toprağımızı terk etmek zorunda kalmak istemiyoruz. Karşısında durmaya devam edeceğiz” dedi.

- Apocu felsefeyle halkı için canını feda eden Agir Erdêxan, insanlığın yaşam bahçesinin bir militanı olarak tarihe ve yoldaşlarına direnişini mirası bıraktı.