GÜNDEM 5 MART 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı eylem ve açıklamalar ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Kurdistan'da yaşanan deprem ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek. 

- Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Kürt kadınların 8 Mart’ı Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın kadın özgürlüğü için verdiği mücadele sayesinde kutlayabildiğini belirten YJA Star gerillaları, “8 Mart bizim için diriliş günüdür” dedi.

- Ağrı isyanından bu yana cezalandırılan ve bilinçli olarak geri bırakılan Ağrı’da sorunlar yumağı büyüyor. Ağrı’daki durum ve sorunlara ilişkin izlenim yazısı

- Doğuştan ahraz olan Zehra El-Bedewi, DAİŞ çetelerinin zulmüne göğüs gerdi, halkın yaşadığı acıları resmederek özgür bir halk olarak yaşamanın anlamına dikkat çekti.   

-TJA aktivistlerinden Servin Karakoç, 8 Mart vesilesiyle ‘Kadın Dayanışması Yaşatır’ sloganıyla başlatılan deprem bölgelerindeki kadınlarla dayanışma çalışmalarına ilişkin, “Kadınların ihtiyaçlarına göre paketler hazırlayarak, bölgelere gönderiyoruz" dedi.

- Depremin vurarak sağlam tek bir evin bile bırakmadığı Meletî’nin Doğanşehir ve Akçadağ ilçelerine bağlı Topraktepe ve Ören köylerinde de devlet kurumları kayıp.