GÜNDEM 5 TEMMUZ 2021

Kürdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Türk ordusu ve KDP’nin Metina alanında başlattığı işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Amed Barosu Kadın Hakları Merkezi üyesi Av. Rozerin Arslan, artan kadın katliamlarına dikkat çekerek, erkeklere ‘haksız tahrik indirimi’nin, cezasızlık ve teşvik edici olduğunu söyledi.

-HPG gerillası Erdal Amed, düşmana karşı savaşarak özgürlüğü söküp alacaklarını söyledi.

-KESK Eşbaşkanı Mehmet Bozgeyik, tasarruf genelgesinin, emekçilere, topluma faydasının olmayacağını belirterek, tasarrufun savaş politikalarına ayrılan bütçede yapılması gerektiğini söyledi.

-Erdoğan iktidarının Kürt Özgürlük Hareketi’ne karşı derinleştirdiği savaşın finansmanında Güney Kürdistan’ı önemli bir ayak olarak kullandığını belirten ekonomist Ehmed Pelda, Kürt petrolüne işaret etti.

-10-12 Temmuz tarihleri arasında Kürdistan’ın 4 parçaya bölündüğü İsviçre’nin Lozan kentinden Cenevre kentine bir yürüyüş düzenlenecek. Siyasetçi, yazar, sanatçı, gazeteci, akademisyenlerin katılacağı yürüyüş “Türk işgaline karşı Kürdistan’ı savunalım” sloganı ile gerçekleşecek.

-Brezilya’da halk, yolsuzlukla suçlanan Devlet Başkanı Jair Bolsonaro’nun gitmesi talebiyle alanlardaydı.

-Çin’de paleontologlar  146 bin yıl önce yaşamış bir insan türünün keşfedildiğini açıkladı. Bilim dünyası ise, buluşun yeni bir insan türü olmadığını belirtiyor.