GÜNDEM 6 TEMMUZ 2021

Kürdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Türk ordusu ve KDP’nin Metina alanında başlattığı işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması amacıyla Strasbourg’da yürütülen “Özgürlük Nöbeti”ni Almanya’nın Hamburg kentinden gelen yeni bir grup devraldı.

-DEDAŞ’ın Kürdistan kentlerindeki zulmü devam ediyor. 15 güne yakındır Batman’ın Kozluk ilçesine bağlı 7 köyün suyu, elektrik faturası yüzünden kesildi. Şişirilmiş faturalar ödenemiyor, çünkü bir köyden 2 milyon 600 bin TL isteniyor.

-2012 yılında özgürlük mücadelesine katılan Canfeda Zilan, Zagros’un asi, sarp ve heybetli dağlarında gerillacılığı öğrenir. Bu dağlarda yoldaş olur, bu dağlarda korkusuz bir savaşçı olur ve bu dağlarda özgür yaşamın sırrına ulaşır.

-İstanbul’un Güngören ilçesinin Tozkoparan ve Mehmet Nesih Özmen mahalleleri, 23 Haziran’dan beri elektriksiz, susuz ve doğal gazsız bırakıldı. Mahalleli, rant için göz konulan mahalleleri için direniyor.

-Henüz 10 yaşında olduğu halde Mey çalmayı çok seven Siyabend Güler, 'Kavalın Miri' olarak bilinen Egîdê Cimo'nun izinde yürüyor.

-Gabon’un başkenti Librevil’deki Mindoube çöplüğünde çok sayıda çocuk çöpleri ayıklayıp, her gün yaklaşık 800 ton ayıklamak için geliyor.