GÜNDEM 7 AĞUSTOS 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- PKK Yürütme Komite üyesi Duran Kalkan, "İmralı tecridine yaklaşım demokratlığın turnusol kağıdıdır" diyerek mücadelenin radikal yürütülmesi gerektiğini belirtti. Kalkan, "Gaflete düşülmemeli. Faşizm ancak etkili, aktif direnişlerle kırılabilir" dedi.

- Kürt gazeteci Serdar Karakoç’un Almanya’ya iade davası Hollanda’nın Amsterdam şehrinde görülecek.

- Kurdiyar Dirêî, Türk devletinin Başûrê Kurdistan üzerindeki saldırılarının Kürt davasını tehdit ettiğini, KDP'nin iş birliğinin ise büyük felaketlere yol açacağını vurguladı.

- Kürtçe trafik uyarı yazılarının silinmesi ve Kürtçe şarkılarla halay çekenlerin tutuklanması gibi uygulamalara tepki gösteren Hozan Şemdin, Türk devletinin bu hareketlerini "faşizm" olarak nitelendirdi.

- Zeynep Oduncu, Kürtçeye yönelik baskıların, Kürt halkının hafızasını ve kültürünü silme amacı taşıdığını, bu tür girişimlerin daha önce de başarısız olduğunu belirterek, Kürt halkının, bu tür politikalara karşı direnişini sürdüreceğini ifade etti.