GÜNDEM 7 MART 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- 31 Mart’ta Kurdistan ve Türkiye’de gerçekleştirilecek olan yerel seçimler için DEM Parti tarafından gerçekleştirilen seçim çalışmaları takip edilecek.

- 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlayan KCK, “Kadın özgürleştikçe toplumun ve yaşamın da özgürleşeceğine inanıyoruz” mesajını verdi.

- Barış Annesi Afife Kartal, “İmralı’nın kapıları açılsın. Tecrit kalkmadıkça gençlerimiz, toprağımız özgürleşemez. Zindanda, gerillada, Avrupa’da, Kürdistan ve Türkiye’deki tüm kadınların 8 Mart’ını kutluyorum” dedi.

- 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne ilişkin konuşan YPJ Komutanı Leyla Waşûkanî, 8 Mart mücadelesinin kendileri için bir yaşam biçimi olduğunu belirtti.

- DEM Parti Êlih Belediyesi Eşbaşkan adayı Gülistan Sönük, “Kenttin birçok sorunu var. Bizler kararlıyız; kentimizin neye ihtiyacı varsa halkımızla birlikte hareket edip çözümleri birlikte üreteceğiz” dedi.

- DEM Parti Bêgir (Muradiye Belediyesi) Eşbaşkanı adaylarından Hediye Sayıner, Muradiye Belediyesi'nin 8 yıldır kayyum gaspı altında olan Muradiye Belediyesi'ni halka iade edeceklerini söyledi.

- Hesekê Kantonu Meclis Üyesi Siltan Mihemed Izo, “Biz 7 kadın ile başladık ve şimdi binlerce kadın oldu. Bugün kadınlar savaş alanında, kurumlarda, merkezlerde ve toplumun her alanında yer alıyor” dedi.