GÜNDEM 7 TEMMUZ 2021

Kürdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Türk ordusu ve KDP’nin Metina alanında başlattığı işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Kürdistan’ın üç parçasında işgal/imha saldırılarını sürdüren Türk ordusu, hiçbir normu tanımayıp her türlü kıyıma başvurarak insanlık suçu işliyor. Türk ordusu, sadece Kürtleri değil, Kürdistan’ın doğasını ve kaynaklarını da hedef alıyor.

-Baran, bir gün kalktı, Kuveyt’ten, Suriye’den yönünü Kürdistan dağlarına verdi. HPG gerillası, Baran Şameri; Kürt, Arap, Süryani ve Ortadoğu halklarının ortak mücadelesine inanarak, Behdinan alanlarında bir gerilla olarak, yeni bir yaşama adım attı.

-TÜİK enflasyonu açıkladı, Kamu emekçisi ve emeklilerine zam oranı da belli oldu. Kamu emekçileri de emeklileri de zamma tepkili, elektriğe yüzde 20 zam yapılırken kendilerine enflasyonun da altında zam yapıldığını söylüyor.

-Patnos L Tipi Cezaevinde geçen hafta 30 gardiyan tarafından işkence edilen siyasi tutsak Mizgin Kayıtbey’in tedavisi yapılmıyor. Ailesi ile telefonda görüşen Kayıtbey, can güvenliğinden endişe ettiğini belirterek duyarlılık çağrısında bulundu.

-Türk devletinin devam eden işgal saldırılarına değinen HPG gerillası Botan Germiyan, Kürt halkına yönelik soykırıma izin vermeyeceklerini belirtti.

-Birçok insan 20'li ya da 30'lu yaşların hayatın en iyi dönemi olduğunu düşünüyor. Ancak bilim insanlarına göre her yaş aralığının insana kaybettirdiklerinin yanı sıra kazandırdıkları da var.