GÜNDEM 8 AĞUSTOS 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Hayatı boyunca Kürt özgürlük mücadelesine adanan Deniz Fırat, devrimci gazeteci olarak hem dağlarda hem de kamplarda fedakârlık ve cesaretle mücadele etti. Deniz, yaşamının her anında hakikati aktarma çabasıyla destansı bir direniş sergiledi.

- Çağdaş Hukukçular Derneği Cezaevi Komisyonu üyesi Naim Eminoğlu, kuyu tipi olarak bilinen Y, S ve R tipi cezaevlerinin insanlık onuruna aykırı olduğunu vurgulayarak, yeni cezaevlerinin açılmaması için mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.

- Halkın ödediği vergiler her gün artarken sermayenin vergi ödemediği de gün be gün ortaya çıkıyor. TOBB buna karşı “sermayeyi yıpratmayın” derken Çalışma Ekonomisti Özgür Müftüoğlu ise sermayenin çizdiği imajın koca bir masal olduğunu söylüyor.

- İşgal ve ilhak politikalarına karşı çalışmalar yürüten kurumların kapatılması talebi “ortak operasyon odası” üyelerinden Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı Qasım Ereci tarafından Irak yargısına iletildi. Atakan Ararat’ın analizi

- Kuzey ve Doğu Suriye’de yayıncılık yapan Nefel Prodüksiyon, 2017’den bu yana medya dünyasında önemli bir etki yaratarak, canlı yayınlar ve kapsamlı içerikler üretmeye devam ediyor.