GÜNDEM 8 MART 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü eylemleri takip edilecek.

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı eylem ve açıklamalar ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Kurdistan'da yaşanan deprem ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek. 

- Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Zarîfe’den Leyla Qasım’a, Besê Anuş’tan Sakine Cansız’a, Zekiye Alkan’dan Arin Mirxan’a yakın tarih boyunca Kürt halkının özgürlük ve direniş meşalesini kadınlar yaktı.

- Ankara Kadın Platformu Üyesi Buse Üçer, kadınlar olarak bugün “Yasımız, isyanımızın tohumudur” diyerek meydanlarda olacaklarını söyledi.

- HDP Van Milletvekili Sezai Temelli, artık herkes için bıçağın kemiğe dayandığını; bu iktidara tahammül kalmadığını belirterek, “İnsanların ortak bir mücadeleyle bu zihniyetten kurtulmasına doğru inanılmaz bir umut da var” dedi.

- ‘Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Dünyaya Barış ve İstikrar’ konferansına katılan Ferzende Munzur, “Mandela gibi Abdullah Öcalan’ı da lider olarak görüyorlar. Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması için siyasi ve hukuki girişimler artacak” dedi.

- İdeolojik, askeri ve siyasi olarak bu kadar güçlenip örgütlenen Kürt kadını ve halkının yurdundan koparılamayacağını vurgulayan PAJK Meclis Üyesi Tekoşîn Ozan, “Ülkemiz, toplumsallığımız, ahlakımız ve özgürlüğümüzdür” dedi.

- YPS JIN, yedinci kuruluş yıldönümü ve 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı.

- Rojavayê Kurdistan’ın güçlü seslerinden ve Kürt sanatının unutulmazlarından Mihemed Şêxo’nun aramızdan ayrılmasının üzerinden 34 yıl geçti. Mihemed Şêxo, 14 albümünde tarihsel, toplumsal gerçekliğe ve Kürt halkının acılarına değindi.