Gardiyanlar İslahiye'de tutsakları bağlayıp işkence yaptı!

İslahiye T Tipi Cezaevi’nde tutsaklar, gardiyanlar tarafından bağlanarak işkence gördü.

İslahiye T Tipi Cezaevi’ndeki siyasi tutsaklar, sabah sayımı sırasında gardiyanlar tarafından saldırıya uğradı. Sayım için gelen gardiyanlar, C-23 koğuşunda bulunan 6 tutsağa, “bize saygı göstermiyorsunuz” deyip saldırdı.

Çok sayıda gardiyan, tutsakların ellerini arkadan bağlayarak, koridorda yüzüstü yatırdı. Burada işkence gören tutsakların ağızlarından kan geldiği kaydedildi. Daha sonra olay yerine gelen cezaevi müdürünün ise tutsaklara, gardiyanların yeni olduğunu ve saldırıya uğrayan tutsaklara, “sizi tanımadıkları için böyle bir yönteme başvurmuşlar” dediği öğrenildi.

Tutsak İlhami İşçi’nin ailesi, tutsakların siyasi olması nedeniyle saldırıya uğradıklarını ifade etti. Depremden sonra cezaevinde temel gıdalara ulaşmanın da zorlaştığını paylaşan aile, bu tür şiddet olaylarının onların psikolojisini de etkilediğini vurguladı.

Aile, “Çok sayıda gardiyan, sabah sayımında bir anda onları dövmüşler. Ağızlarından, burunların kan gelmiş. Hatta birinin boğazını sertçe sıktıkları için ağzından kan fışkırmış. Sebepsiz yere çok kötü dövmüşler. Ayrıca onlara küfür etmişler. Siyasi oldukları için onlara ‘siz teröristsiniz’ demişler. Özetle hem psikolojik hem de fiziki şiddet uygulamışlar” dedi.