Gasba karşı nöbet sürüyor: Direneceğiz ve onurlu yaşayacağız

DEM Partili Colemêrg Belediyesi’nin gasp edilmesine karşı nöbet sürüyor. Eylemde direniş ve onurlu yaşam mesajları verildi.

İRADE GASPINA KARŞI EYLEM

İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri’nin Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) Colemêrg Belediyesi’nin gasp edilmesine karşı Beyoğlu’nda bulunan Şişhane Meydanı’nda başlattığı nöbet 49’uncu gününde devam etti. Çok sayıda siyasi parti, sendika, kurum ve kuruluş temsilcisinin katıldığı eylemde “Bijî berxwedana Colemêrgê”, “Direne direne kazanacağız”, “Kayyum gidecek, biz kalacağız”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Viyan Tekçe irademizdir”, “Jin jiyan azadî” sloganları atıldı.

Eylemde ilk olarak İran devleti tarafından Kürt kadınlara verilen idam kararını kınandı.

'ONURLU YAŞAMDA ISRARCIYIZ'

Barış Annesi Rehşan Dünar, “Kürt ve Türk halkı olarak bu memleketin sahipleriyiz. Fakat bu son 50 yılda Kürt halkı çok şeyi kaybetti ve bu yıllarda direndi. Biz insanlık adına onurlu bir şekilde yaşamak istiyoruz. Eğer başka bir ülke burayı işgal ederse burayı Çanakkale’de olduğu gibi savunmaya da devam ederiz. Ama biz dilimizi, kültürümüzü hep koruruz. Biz milyonlarca Kürdüz, kimse bizi yok edemez. Bugün kimse dilimizi yok sayamaz. Çünkü biz bu uğurda bedel verdik. Her insanın bir hakkı ve bir dili vardır” şeklinde konuştu.

DEM Parti Bağcılar İlçe Eşbaşkanı Emin Ang ise 49 gündür Şişhane Meydanı’nda direndiklerinin altını çizdi. Ang, “Belli ki daha çok direneceğiz. Ama biz bunlara alışığız. Biz çok diktatör gönderdik, bunu da göndereceğiz. 3 keredir kayyum atandı. Buna karşı biz mücadelemizi arttırıp, belediyelerimizin sayısını yükselteceğiz” ifadelerini kullandı.