Gençler Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için alanlara çıktı-YENİLENDİ-I

Gençler, İsviçre’nin Basel ile Fransa’nın Paris ve Marignane kentlerinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için alanlara çıktı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecrit, İsviçre’nin Basel, Lozan, Solothurn ile Fransa’nın Paris ve Marignane kentlerinde düzenlenen yürüyüş ve mitinglerle protesto edildi; Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için alanlara çıkma çağrısı yapıldı.  

BASEL

İsviçre’nin Basel kentinde Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Ciwan ên Têkoşer (TekoJIN) üyesi gençler Önder APO’nun fiziki özgürlüğünü sağlamak amacıyla “Werin Cenga Azadiyê” hamlesi kapsamında eylem gerçekleştirdi.

Merkezi tren istasyonunda “Önder APO’ya özgürlük” pankartı arkasında bir araya gelen gençler, burada bir dakikalık saygı duruşunda bulunduktan sonra Almanca bir açıklama yaptı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın etrafında kenetlenerek mücadeleyi büyütme çağrısında bulunan gençler, depremle ilgili olarak ise; “Devletin, halklarımıza bırakın yardım etmeyi, göz göre göre ölüme terk ettiğine şahit olduk. Hala yaşanan bu felaketi kendi çıkarları için ‘nasıl fırsata çeviririm’in hesabını yapmaktadır. Halkımız bu devleti ve zihniyeti çok yakından tanımaktadır. Halklarımız, Önder Apo'nun Demokratik Ekolojik ve Kadın Özgürlükçü Paradigmasıyla devletten beklemeden, büyük bir sorumluluk, emek ve dayanışma ruhu ile felaketin yaşandığı her yere çare olmaya çalışmış ve buna devam da edecektir” denildi.

Depremzedelerle dayanışma çağrılarının yapıldığı eylemde, tüm yardımların Heyva Sor a Kurdistan üzeri yapılması istendi.

MARIGNANE

Fransa’nın Marignane kentinde Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) öncülüğünde akşam saatlerinde bir araya gelen halk, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride karşı bir miting gerçekleştirdi.
Eylemciler, “Terörist Erdoğan”, “Terörist TC” sloganlarını atarken Abdullah Öcalan’ın posterlerini ve üzerinde fotoğraflarının olduğu flamalar taşıdı.
Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan mitingde gençler adına yapılan konuşmada Werin Cenga Azadiyê” hamlesinin büyütüleceği kaydedildi, bu vesileyle alanlara çıkma çağrısında bulunuldu.

PARİS

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecrit, Fransa’nın başkenti Paris’in Drancy banliyösünde düzenlenen bir yürüyüşle protesto edildi. 

Drancy Demokratik Kürt Toplum Merkezi önünde bir araya gelen yüzlerce TCŞ’li, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarının bulunduğu flamalar ile birlikte “Abdullah Öcalan’a özgürlük hemen şimdi!” pankartı açtı. 

Drancy belediyesine doğru yürüyüşe geçen kitle, sık sık Fransızca “Abdullah Öcalan’a Özgürlük” sloganları attı. 

Belediye önünde Mereş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlerin ve Kurdistan Özgürlük Şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

“Gün Önder Apo’yu özgürleştirme günüdür” denilen açıklamada CPT ve Avrupa Konseyi göreve çağrıldı. Eylem,“Bijî Serok Apo” sloganı ile sona erdi.

İSVİÇRE

Gençler İsviçre’nin Basel, Solothurn ve Lozan kentlerindeki tren istasyonları önünde eylemler gerçekleştirildi.

Yapılan açıklamarla Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için her an alanlarda olacaklarını vurgulayan gençler, mücadeleyi büyütme çağrısı da yaptı.

Solothurn’da da, üzerinde Kürt Halk Önderi’nin fotoğraflarının buluduğu flamalar ve TCŞ bayraklarıyla tren istasyonu içinde dolaşan gençler, “Bijî Serok Apo” ve “Bê Serok jiyan nabe” sloganlarını attı.

Gençler Önder APO’nun fiziki özgürlüğünün sağlanması ve AKP-MHP faşist iktidarının Kurdistan’da depremzedelere karşı uygulamak istediği göçertme politikasına karşı alanlarda mücadeleyi büyütme çağrısında bulundu.

LONDRA

İngiltere’nin başkenti Londra’da akşam saatlerinde bir araya gelen TCŞ ve TekoJIN üyesi gençler Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için “Werin Cenga Azadiyê” hamlesi kapsamında miting gerçekleştirdi.

TCŞ üyesi gençler şunlara vurgu yaptı: “Önder APO, uluslararası bir komployla 24 yıl boyunca ağırlaştırılmış tecrit ve işkence koşullarında İmralı Adası’nda müthiş bir direniş gösterirken, Kurdistan özgürlük hareketi ve gerilla, Türk faşizmine ve özel savaş politikalarına boyun eğmiyor. CPT, Avrupa Konseyi ve Birleşmiş Milletler gibi uluslararası kurumlar, İki yıldır haber alınamayan Önder Apo’ya karşı uluslararası hukuka aykırı tutumlar sergileyenlere karşı hiçbir tepki göstermiyor ve Türk faşizminin ilerlemesine izin veriyor. “
TekoJIN üyesi adına yapılan açıklamada ise, "Rêber Apo'nun fiziki özgürlüğü, kadınların ve Kürt halkının her yerde özgürlüğüyle doğrudan bağlantılıdır. Türk devletinin çok iyi olduğu tek şey korkmaktır. Türk devleti demokrasiden korkar. Türk devletinin Önder Apo’yu tecrit etmesi, bu devrimi güçlendiren fikirlerden korkması kanıttır." 

Eylem "Bijî berxwedana İmralı" ve "Bê Serok jiyan nabe" sloganları ile son buldu.