GÖRÜNTÜLÜ

Gençlik şölenlerinde Abdullah Öcalan’a özgürlük talebi

Qileban, Wêranşar ve İstanbul'da gerçekleştirilen gençlik şölenlerinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğüne vurgu yapılırken, ‘genç başladık, genç başaracağız’ söyleminin bir hakikat olduğu belirtildi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) ilçe örgütleri tarafından Şirnex’in Qileban, Riha’nın Wêranşar ile İstanbul’un Beyoğlu ilçelerinde gençlik şölenleri düzenlendi.

ŞIRNEX

Qileban’dadaki gençlik şölenine DEM Parti kent Milletvekili Newroz Uysal Aslan, DEM Parti Qileban Belediye Eşbaşkan adayları Feride Ender, Ali Ürek yanı sıra yüzlerce genç katıldı.

Şölen öncesi konuşan Uysal, gençliğin mücadeledeki rol ve misyonuna değinerek, "Gençlerle başladık, gençlerle başaracağız. Gençler topraklarında özgür yaşamak uğruna bugüne kadar ağır bedeller ödediler.  Ankara Üniversitesi'nde mücadelenin tohumlarını eken o gençler 51 yıldır mücadele ediyor. Bu tohum Kurdistan'ın her yerine yayıldı ve çiçek açtı. Bugün Kürt halkının varlık mücadelesi tüm dünyaya yayılmıştır. Sayın Öcalan'ın ‘genç başladık, genç başaracağız’ söylemi ideolojiktir, hakikattir. Eğer ezilen halklar bir mücadele verecekse bu mücadele gençlikle olmalıdır. Çünkü gençliğin ruhu özverili bir ruhtur. Gençliğin mücadelesi ve elde ettiği kazanımlarla başarıya ulaşacağız. Bu nedenle devlet gençliğe karşı çok yönlü bir savaş başlattı. Gençlik ruhunu yok etmek istiyorlar. Gençliği özgürlük hareketinden ayırmak istiyorlar. Devletin politikalarından biri asimilasyon ve ajanlık politikasıyla gençleri bizden tutmak, ikincisi ise operasyonlarla gençleri korkutup bizden uzaklaştırmaktır. Kültürü, kimliği, dili olmayan bir insan, bir ağaç yaprağı gibi yok oluyor, bu yüzden gençleri toplumsal ahlaktan uzaklaştırıyorlar, fuhuş ve uyuşturucuyu yayarak gençliğin ruhunu öldürmek istiyorlar. Bu nedenle politikalarını çoğunlukla gençlere yönelik uyguluyorlar” diye belirtti.

‘ABDULLAH ÖCALAN BU MÜCADELENİN AKLIDIR’ 

Uysal, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride ilişkin ise şunları söyledi: "Ağırlaştırılmış tecride karşı arkadaşlarımız 109 gündür açlık grevinde. Sayın Abdullah Öcalan'dan 3 yıldır haber alamıyoruz. Tam 26 yıldır ağır bir tecrit altında tutuluyor. Her tutuklunun  avukatı ve ailesiyle görüşme hakkı vardır. Ancak Sayın Öcalan bunun dışında tutuluyor. Son üç yıldır be avukatlarıyla, ne ailesiyle görülebiliyor ne de kendisinden herhangi bir mektup alabiliyoruz. Devlet, Kurdistan'ı savaşa, baskıya, bölmeye, yok etmeye itekliyor ve bunu kabul ettirmek istiyor. Bu amacını da tecridi ağırlaştırarak yapmak istiyor. Ancak bu mücadelenin aklı  Sayın Öcalan'dır. O olmadan bir çözüm mümkün değildir. Dünyanın her yerinde başlatılan kampanyalarda Öcalan'ın özgürlüğü talep ediliyor. Ayrıca biz milletvekilleri tecridin kırılmasına karşı 15 günlük bir özgürlük yürüyüşü başlattık. Bugün gençlik meclisimiz  iki kampanya başlattı. Bunlardan biri sayın Öcalan'a özgürlük talebi, diğeri ise uyuşturucu bağımlılığına karşı mücadele. Seçimler bizim gücümüzü ve irademizi göstermemiz açısından önemli. Ama bizim için en önemlisi, Sayın Öcalan üzerindeki tecrit ve siyasi tutsaklar üzerindeki tecrittir. Gençlerimizin siyasetin her alanında yerini almasını istiyoruz. Gençlerle birlikte örgütlülüğümüzü ve mücadelemizi sürdürmek de hedeflerimizden biridir.”

Qileban Belediye Eşbaşkan adayı Ali Ürek ise, bu sefer AKP’yi hak ettiği yere göndereceklerini belirterek, gençlere oylarına ve iradelerine sahip çıkmasını istedi.

Ardından gençler halay çekti. Gençlik şöleni “Bijî Serok Apo”, “Bijî berxwedana zindanan” sloganlarıyla son buldu.

RIHA

DEM Parti Wêranşar (Viranşehir) ilçe örgütü, “Dem dema ciwanan e” şiarıyla gençlik şöleni düzenledi. Şölenin düzenlediği alanda Kemal Kurkut’un Türk polisi tarafından vurulurken çekilen ana ait fotoğrafının yer aldığı üzerinde, “Biz bu kurşun sesini nerede olsak tanırız” yazılı pankart asıldı. Şölene, DEM Parti Wêranşar belediye Eşbaşkan adayları, Bedriye Yorgun, Serhat Dicle İnan ile DEM Parti Riha Milletvekilli Ömer Öcalan’ın yanı sıra birçok genç katıldı. Coşkulu başlayan şölende gençler şarkılar eşliğinde halay çekti.

‘GENÇLERLE İNŞA EDECEĞİZ’

Şölende konuşan Wêranşar belediye Eşbaşkan adayı Serhat Dicle İnan, "Gençlerimizle ilçemizi yeniden inşa edeceğiz. Sandık güvenliğini alarak oylarımızın çalınmasına izin vermeyeceğiz. 1 Nisanda belediyemize geçeceğiz" dedi.

Bedriye Yorgun ise, "31 Mart seçimine sadece belediye seçimi olarak bakmıyoruz. Bu seçim çocukların, gençlerin, Wêranşar’ın geleceğinin, barışın seçimidir. Gençlerimize iş imkanları yaratarak, başka şehirde işçi olarak gitmelerine izin vermeyeceğiz" şeklinde konuştu.

‘GENÇLER VE KADINLARIN MÜCADELESİ TECRİDİ KIRACAK’

Ardından söz alan DEM Parti Riha Milletvekili Ömer Öcalan da, bu ülkenin çocuklarının özgürlük için büyük bedeller ödediğini hatırlatarak, şehit düşenler önünde saygıyla eğildiğini belirtti. “Ülkemiz özgür olana kadar mücadelemiz sürecek” diyen Öcalan devamla, “Wêranşarlı gençlerimizin de bu mücadelede rol oynaması gerekiyor. 3 yıldır Sayın Öcalan üzerinde bir tecrit var. Kürt halkı, gençler ve kadınların mücadelesi tecridi de kıracak, ülkeyi de özgürleştirecek. Wêranşar halkımıza çağrım, 31 Mart’ta sandıklara sahip çıkarak, bizden çalınan belediyemizi geri alalım. Gençler mücadeleye sahip çıkarsa saldırılar da boşa çıkacak. Dehaqlara karşı Sayın Öcalan'ın yolundan yürüyelim. Hep birlikte Ülkemiz ve Önderimiz için mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

İSTANBUL

DEM Parti İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Eşbaşkan adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni, Beyoğlu ilçesinde bulunan DEM Parti Hacıahmet Mahalle Temsilciliği önünde düzenlenen gençlik buluşmasına katıldı. Buluşma öncesi boydan boya DEM Parti flamaları ile donatılan mahallede, 7’den 70’e her yaştan insan buluşmaya katıldı.
Buluşmada konuşan Meral Danış Beştaş, alandaki coşkunun 17 Mart’ta Yenikapı’da gerçekleştirilecek Newroz’un bir ön hazırlığı olduğunu belirterek, “Şimdiden Newroz kutlu olsun. Asıl Newroz’u 17 Mart’ta görkemli bir şekilde kutlayacağız” dedi.
Murat Çepni ise, gençlerin alandaki coşkusuna işaret ederek, “Sizin gençlik enerjinizle partimiz çok daha büyük başarılar elde edecek. Bizim üzerimizden oyun oynamaya çalışanlara, bizim üzerimizden yalan ve kara propaganda yapmaya çalışanlara cevabımızı buradan ve meydanlardan veriyoruz. Ama en büyük cevabımızı 17 Mart’ta Newroz’da vereceğiz diyoruz. İstanbul da DEM zamanı diyoruz. Newroz şimdiden hepimize kutlu olsun. An azadî, an azadî” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından adaylar gençler ve kadınlarla halaya durdu.  Yakılan ateşin üzerinden atlayan gençler “Bijî Serok Apo” ve Newroz pîroz be” sloganlarıyla” Newroz’u kutladı.