Gönüllü Gün: Semsûr’da devleti değil, Kürt çocuklarını gördüm

Şirnex'ten Semsûr’daki depremzedelere yardım etmek için gelen gönüllü Ahmet Gün, “Burada devleti görmedim, Kürt çocuklarını gördüm” dedi.

On binlerce kişinin yaşamını yitirdiği, Merkez üsleri Mereş’in Bazarcix ve Elbistan ilçeleri olan depremlerin etkilediği tüm bölgelere, Kurdistan ve Türkiye kentlerinden neredeyse her gün dayanışmaya gelenler oluyor. Özellikle Kurdistan kentlerinden gelenlerin deprem bölgelerindeki yıkımı gördüklerinde şaşırdıklarını söylüyorlar. Ana akım medya ve AKP-MHP trollerinin sanal medyada yaygınlaştırdıkları dezenforme bilgilerin, söz konusu bölgelerde hiçbir afet yaşanmamış, her şey normal seyrinde devam ediyormuş gibi olmasından kaynaklı, buralara gelen gönüllüler her ne kadar bu bilgilere inanmasalar da, durumun bu kadar kötü olacağını tahmin edemediklerini söylüyorlar.


Şirnex'ten gönüllü olarak Semsûr'a gelen ve buradaki depremzedelerle dayanıştığını söyleyen Ahmet Gün, kente girmeden önce bu kadar büyük bir felaketle karşılaşacağını asla tahmin etmediğini belirtti. Gün, depremin yaşandığı ilk günden sonra evinde oturamadığını ve bir an önce Semsûr’a gelmek için yola çıktığını ifade etti.

BURADA DEVLETİ GÖRMEDİM

Tüm hasar ve yıkıma rağmen umutlu bir tablo göreceğine olan inancıyla kente geldiğini kaydeden Gün, şöyle devam etti: “Kente girdiğim gibi durumun hiç de iyi olmadığını anladım. Bizler, gönüllüler olarak yaşamını yitirenlerin ailelerine baş sağlığı, yaraları da şifalar diliyoruz. Buraya geldiğim gibi ilk hissettiğim ve gördüğüm kentin viran olmasıydı. Bu benim yüreğimi çok yaktı. Özellikle insanların kendi imkanlarıyla hareket etmeleri beni çok üzdü. Çünkü burada devleti göremedim”.

ENKAZDA KALAN DA YARDIMA GELEN DE KÜRTLER

Semsûr’da talan ve viran edilmiş bir kent, kırılmış bir halkı gördüğünü vurgulayan Gün, “Yine Serhat’tan Amed’e kadar dayanışma için gelen insanları gördüm. Kürt çocuklarının yardımlarını gördüm burada. Enkazların altında kalan da, onların yardımlarına gelen de Kürt çocuklarıydı. Devletin de burada gönüllülerle birlikte hareket etmesini bekliyordum ancak bunun tam tersi söz konusudur; Depremzedelerle dayanışan sivil insanlar oldu” şeklinde konuştu.

HER ŞEYE İHTİYAÇ VAR

Semsûr’daki ihtiyaçlara da değinen Gün, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Her türlü gıdaya ihtiyaç var. Gelen tüm gıdaları bizler de depremzedelere dağıtıyoruz. Biz zaten buraya halkımıza yardım etmek için geldik. Elimizden gelenin daha fazlasını yapmaya çalışıyoruz. Evleri viran olanların her şeye ihtiyacı olur. O yüzden de yardım gönderenler her şeyi düşünerek göndermeleri iyi olur. Her şeyi enkaz altında kalan bir insanın artık dayanışmadan başka bir zenginliği kalmaz. Dolayısıyla halkımızla hem maddi hem de manevi dayanışmanın tam zamanıdır.”