Hakları gasp edilen işçiler Limak Holding önünde eylem yaptı

Üç aydır haklarını alamayan ve kötü muameleye maruz kalan İstanbul Finans Merkezi Şantiyesinde Limak Holding bünyesinde çalışan inşaat işçileri, iş bırakma eylemi yaptı.

İstanbul Finans Merkezi Şantiyesinde Limak Holding bünyesinde çalışan inşaat işçileri, 3 aydır haklarını almadıkları, yemekhanelerde kötü yemek çıkmasını, kaldıkları yatakhanelerin hijyen açısından kötü olmasını protesto etmek için Limak Holding ofisi önünde ve Emlak Konut önünde eylem iş bırakma eylemi yaptı.

İnşaat işçilerinin, Dev-Yapı-İş ve İnşaat-İş Sendikaları ile birlikte Merkez Bankası şantiyesi önünde başlattığı eylemde, ilk olarak Limak Holding ofisine yürüyen işçiler, “İnşaat işçisi köle değildir” “Direne direne kazanacağız” sloganları attı.

Burada ilk konuşmayı yapan İnşaat-İş Sendikası yöneticisi Yunus Özgür, “Emlak Konut, Limak Holding, işçi arkadaşlarımızın alınterlerini gasp etmeye çalışıyor. İşçi arkadaşlarımızı berbat koğuşlara mahkum etmeye çalışıyor, insana yakışmayacak yemeklere mahkum ediyor. İnşaat işçisinin alınterini, emeğini gasp ettirmeyiz” dedi.

Özgür’den sonra söz alan Dev-Yapı-İş Genel Sekreteri Nihat Demir ise, “Onlarca işçi ne demek, yüzlerce ailenin, çoluğun çocuğun sevdikleri şu anda faturalarını ödeyemiyor, mutfaklarını doğru düzgün besleyemiyor, çayını, çorbasını doğru düzgün kaynatamıyor. Biz bu insanlık dışı muameleyi kabul etmiyoruz. Biz bütün işçi arkadaşlarımızın haklarını almadan asla geri adım atmayacağız. Bütün Limak’ın ofislerinden tut, AVM’leri, her yeri eylem alanına çeviririz. Bu bir uyarıydı. Bundan dolayı buraya geldik. Bu burada bitmeyecek, bugün bu iş çözülecek, başka yolu yok” şeklinde konuştu.

İşçiler daha sonra Emlak Konut’un önüne kadar sloganlarla bir yürüyüş düzenledi. Emlak konut önünde de açıklama yapan işçiler, hakları için direneceklerini, haklarını almadan eylemlerine son vermeyeceklerini belirttiler.