Hasta tutsak Tanboğa’nın durumu ağır

Amed’de 29 gündür kaldırıldığı hastanede tedavi gören hasta tutsak İsmail Tanboğa’nın durumu ağır.

Diyarbakır T Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan ve 29 gündür hastaneye kaldırılan ağır hasta tutsak İsmail Tanboğa’nın sağlık durumu ağırlaşıyor.

Şirnex’in Silopiya (Silopi) ilçesinde 2015 yılında gözaltına alındıktan sonra tutuklanan ve hakkında siyasi gerekçelerle 4 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilen İsmail Tanboğa, tutuklanmadan sonra sevk edildiği hastanede mide kanseri teşhisi konuldu. Ancak yapılan tetkikler sonucunda midesinde ciddi gastrit ve ülser olduğu belirtilirken, Tanboğa’nın daha sonra yapılan muayenelerde hastalığına bir teşhis konulamadı.

Tanboğa, üç yıldır mama ile besleniyor. Tanboğa, sağlık durumunun ağırlaşması üzerine 3 Kasım’da Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. 29 gündür hastanede tedavisi süren Tanboğa’nın sağlık durumunun daha da kötüye gittiği belirtildi.

Tanboğa'nın babası Abdullah Tanboğa, oğlunun sağlık durumunu öğrenmek için 26 Kasım'da Amed’e giderek doktoruyla görüştüğünü ifade ederek, oğlunun sağlık durumunun kritik bir evreye geçtiğini aktardı. Tanboğa, “Şu anda hastanede takılan serumlarla yaşıyor” dedi.  

Oğlunun ameliyat olacağının bilgisini veren Tanboğa, "Bir hafta sonra ameliyat olacak. Bir an önce bırakılmasını ve gereken tedavinin yapılmasını istiyoruz” diye belirtti.