YENİLENDİ

Tutsaklara işkence ve sürgün

Tutsaklar İsmail Tüzün ve ve Sedat Şimşek sürgün edildiği esnada çıplak aramayı kabul etmediği için gardiyanlar tarafından işkenceye uğradı.

CEZAEVİ

Kürkçüler F Tipi Cezaevi’nde rehin tutulan 20 yıllık siyasi tutsak İsmail Tüzün, 8 Mart Cuma günü Kırşehir Cezaevi’ne sürgün edildi. Sürgün sırasında birçok hak ihlaline maruz kalan Tüzün, yaşadıklarını telefon görüşmesinde ailesine aktardı. 

Xwebûn gazetesinde yer alan habere göre, Tüzün ailesine yaşadığı ihlalleri şöyle anlattı: “8 Mart Cuma günü koğuşuma gelip sürgün edildiğimi söylediler. Hazırlanmama ve eşyalarımı toparlamama dahi izin vermediler. Beni Kırşehir Cezaevi’ne getirdiler. Cezaevi girişinde çıplak bir şekilde beni aramak istediler, kabul etmedim. Gardiyanlar beni yere attı. Başgardiyan ve cezaevi müdürünün önünde darp ve işkence ettiler. Daha sonra tek kişilik hücreye atıldım. Gördüğüm işkence sonucu oluşan yaralarım tedavi edilmiyor.” 

Ailesi Tüzün’ün İnsan Hakları Derneği’nin (İHD) hasta tutsaklar listesinde adının olduğunu kaydederek, işkencenin son bulması ve Tüzün’ün tedavi edilmesini talep etti.

ŞİMŞEK TEK KİŞİLİK HÜCREDE TUTULUYOR

Adana Kürkçüler 1 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi'nde rehin tutulan Sedat Şimşek, 8 Mart'ta Kırşehir S Tipi Kapalı Cezaevi’ne sürgün edildi. Sürgün edildiği cezaevi girişinde çıplak aramayı kabul etmediği için gardiyanlar tarafından edilen Şimşek, ailesine tekli hücrede tutulduğunu  söyledi.

Şimşek, yaklaşık iki ay önce Adana Kürkçüler F Tipi Kapalı Cezaevi'nden Adana Kürkçüler 1 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi'ne sürgün edilmişti.