Hatimoğulları: Umudu kaybetmedik; sokaklarda olacağız

SYKP Eş Genel Başkanı Hatimoğulları, HDP'nin "Vicdan ve Adalet Nöbeti"ni ziyaret etti. Hatimoğulları, adalet talebini sokaklarda büyüteceklerini belirtirken, HDP Sözcüsü Baydemir de, 21.00'da yapılan ses çıkarma eylemine destek vermeye çağırdı.

Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) Amed'deki Ekin Ceren Parkı'nda başlattığı "Vicdan ve Adalet Nöbeti"ni ziyaret etti.

HDP'li vekillerle görüşen ve dayanışma mesajı veren Hatimoğulları, AKP eliyle ağır bir sivil darbe yaşandığını dile getirdi. Hatimoğulları, "HDP Türkiye'nin en çok ihtiyacı olan 'Vicdan ve Adalet Nöbeti'ne başladı. Türkiye'nin ekmek ve su kadar özgürlüğe ve adalete barışa ihtiyaç duyduğu bir dönemden geçiyoruz. Çok sayıda darbe yaşanmıştır. Buna tanıklık edenler de var. Şu an AKP ve Saray eliyle bir sivil darbe yaşandığı gerçeği ile karşı karşıyayız" dedi.

'ÖZGÜRLÜK VE ADALETE KADAR SOKAKLARDAYIZ'

Hatimoğulları, HDP'nin bir bileşeni olarak nöbet eylemini desteklediklerini vurgularken, ziyaret esnasında polisin birçok engeliyle karşılaştıklarını ve bu alanda uygulanan ablukanın ülkede muhalif kesimlere uygulanan baskının somut bir örneği olduğunu söyledi. Kürdistan'daki birçok kentin yakılıp yıkıldığını hatırlatan Hatimoğulları, bugün ise bunun Türkiye’nin tamamına yayıldığını ve 12 Eylül 1980 darbesi uygulamalarından daha da ileri gittiğini söyledi. AKP iktidarının bu ülkede kendi sosyal ve kültürel dönüşümünü gerçekleştirmek için ülkeyi iç savaşa sürüklemeyi göze aldığına dikkat çeken Hatimoğulları, bunun için kendisinden farklı düşünen tüm kesimleri ezerek geçmek istediklerini ifade etti. Referandumda ortaya çıkan sonucun iktidarın şiddet ve baskılarına karşı bir muhalefetin örülebileceğini gösterdiğini kaydeden Hatimoğulları, umudu kaybetmediklerini vurguladı. "Özgürlük, adalet, barış örülene dek, kuvvetler ayrılığının yeniden tesisi için elimizden geleceğini yapacağız" diyen Hatimoğulları, Meclis'in siyaset yapılamaz hale geldiğini bu nedenle adalet talebini sokaklarda büyüteceklerinin altını çizdi.

BAYDEMİR'DEN ÇAĞRI

HDP Sözcüsü Osman Baydemir ise ziyaretinden dolayı Hatimoğulları'na teşekkür etti. Faşizmin panzehirinin vicdan, adalet, cesaret ve kararlılık olduğunu vurgulayan Baydemir, dayanışmayı ve mücadeleyi büyütme çağrısında bulundu. Baydemir, "Eğer gerçekten bu ülkeden faşizmin uzaklaşmasını istiyorsak yalnız değiliz. Milyonlar var. O milyonların dayanışma için adım atması lazım. Etnik kimliklerimizden, coğrafyalarımızda bağımsız olarak, kendi kimliğimizi koruyarak bir araya gelebiliriz" dedi.

Baydemir, herkesi her akşam saat 21.00'da yapılan ses çıkarma eylemine destek vermeye de çağırdı.