HBDH’den Aydın’da devlet destekçisine yönelik eylem

HBDH, PKK’nin kuruluş yıl dönümüne atfen 28 Kasım günü Aydın’ın Efeler ilçesinde faşist devletin destekçisi olan bir kargo firmasına yönelik sabotaj eylemi düzenlediğini açıkladı.

Halkların Birleşik Devrimci Hareketi’ne (HBDH) bağlı Menfiyat Elçiçek Milisleri’nin, PKK’nin kuruluş yıl dönümünü kutlamak amacıyla Aydın’da faşist devletin destekçisi kargo firmasına yönelik sabotaj eylemi düzenlediği açıklandı.

Yazılı açıklamada, “HBDH Menfiyat Elçiçek Milisleri olarak, faşist Türk devletinin Efrîn’e saldırısının destekçisini hedef aldık. Aydın’ın Efeler ilçesindeki kargo firmasına yönelik düzenlediğimiz eylem sonucu işletme ve deposu tamamen alev aldı. Depoda bulunan bir araç da tamamen küle döndü” denildi.

Eylemin gerekçesine dair ise şu mesaj paylaşıldı: “Halklarımıza karşı düşmanlık yapan, suç işleyenler bilsin ki, yaptıkları hiçbir şey cezasız kalmayacak. Bugün değilse yarın, mutlaka yaptıklarının hesabını sorarız. Efrîn’e yağdırılan bombalara imza atarak poz verenler, emekçi halklarımızın evlerine yağan ateşin gün gelip kendilerini yakacağını beklemiyordu. Ama devrim unutmaz. Devrim, tarihe ve emekçi halklara karşı suç işleyenlerin kaydını tutar ve günü geldiğinde hesabını sorar! Faşizmi yıkacağız, özgürlüğü kazanacağız!”