GÖRÜNTÜLÜ

HBDH milislerinden İstanbul’da sabotaj eylemi

HBDH Şehit Erdal (Mustafa Yöndem) Milisleri, İstanbul Beylikdüzü’nde sanayi sitesinin trafosuna sabotaj düzenledi.

SABOTAJ EYLEMİ

HBDH Şehit Erdal (Mustafa Yöndem) Milisleri, 13 Ağustos günü saat 19:00 sularında İstanbul/Beylikdüzü’nde Sanayi Sitesinin içinde bulunan trafoya sabotaj eylemi düzenlediklerini duyurdu. 

Açıklamada, “Trafo tamamen yanarken sanayi sitesinin bir bölümüne elektrik verilmedi. Eylemi gerçekleştiren birim başarılı bir şekilde alanına ulaşmıştır.” denildi.

HBDH milisleri, 40’ıncı yıl dönümünde 15 Ağustos Atılımı’nı selamlamak için bu eylemi gerçekleştirdiklerini belirtti. 

Açıklamada, “Kürt halkına karşı imha ve inkar saldırılarının uygulandığı bir dönemde faşist soykırımcı TC devletine karşı en sert karşılık 15 Ağustos Atılımı ile verilmiştir. Sömürgecileri felç eden, bir halkı yeniden ayağa kaldıran, kadın özgürlük mücadelesinin önünü açan tüm Ortadoğu mazlum halklarına umut olan şanlı 15 Ağustos Atılımı ruhu bu atılımın büyük komutanı  Agit yoldaşın izinde işgal ve soykırım saldırılarına karşı büyük fedakarlık ve kahramanlıkla direnerek savaşan  Kürdistan Özgürlük Gerillası tarafından günümüzde hala devam ediyor.” diye belirtildi. 

Özellikle gençleri birleşik devrim saflarında mücadeleyi yükseltmeye çağıran HBDH milisleri, “İşgal, soykırım ve ihanete karşı direnen Kurdistan Özgürlük Gerillasının daha fazla yanında yer alarak mücadeleyi zafere taşımaya çağırıyoruz” dedi.