HDP İstanbul binasına silahlı saldırı: Saldırgan polise sığındı!

HDP’nin İstanbul il binasına “kimliği belirsiz” bir kişi silahlı saldırı düzenlendi.

HDP İstanbul Basın Komisyonu, “Bugün saat 15.00 dolaylarında HDP İstanbul İl binamıza kimliği belirsiz kişi veya kişilerce silahlı saldırı gerçekleşmiştir” dedi.

Açıklamaya göre, saldırıda 7 el ateş edildi. Şan eseri kimsenin yaralanmadığı saldırı ardından olayı yeri inceleme ekipleri il binasına geldi.

ANF'nin edindiği bilgilere göre ateş eden kişi daha sonra binanın bulunduğu sokaktaki Beyoğlu Emniyet Müdürlüğü ve Kaymakamlığı binasına sığındı. Saldırganın, emniyet binasında olduğu öğrenildi. 

Mezpotamya Ajansı'na göre olay yerindeki bir polis ile bazı yurttaşlar, saldırganın Salı günü de parti binasına Türk bayrağıyla girdiğini söyledi.

HDP, “Çeteler eliyle parti binalarımız bu tür saldırılara daha öncede maruz kaldı. Bu saldırıyla yöneticilerimiz, partililerimiz ve halkımız korkutulmak ve sindirilmek istenmektedir. Bu faşist ve çeteci saldırılar karşısında demokratik tepkimizi sonuna kadar kullanacağız” diye kaydetti.

Bu amaçla saat 16.30'da HDP’li vekiller, yöneticiler ve halkın katılımıyla il binası önünde basın açıklaması yapılacağı bildirildi.