HDP İzmir: Dayanışmayı ve hesap sorma mücadelesini büyütelim

HDP İzmir Deprem Koordinasyonu, adil bir düzenin dayanışma ile inşa edilebileceğini belirtti, "Dayanışmayı ve hesap sorma mücadelesini büyütelim" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Deprem Koordinasyonu, dayanışma kampanyasına ilişkin parti binasında basın toplantısı yaptı. Açıklamanın yapıldığı salonda, “Dayanışma sürecek, sorumlular hesap verecek” pankartı asıldı. HDP İzmir İl Eşbaşkanı Çınar Altan, depremin ilk gününden beri örgütlü oldukları her yerde kriz koordinasyon merkezi oluşturarak dayanışma ağları kurduklarını söyledi.

'27 İLÇEDE YARDIM TOPLADIK'

İzmir’in 27 ilçesinde yardım toplayarak deprem bölgelerine ulaştırdıklarını söyleyen Altan, ayrıca İzmir’e gelen depremzedeler için de çalışmaları olduğunu belirtti. Altan, “Deprem yıkımının yaşandığı ve devletin hâlâ esamesinin dahi okunmadığı yerlere ulaştırmış olduğumuz dayanışma faaliyetlerimizi mahalle mahalle, sokak sokak örgütleyen yoldaşlarımıza, bu süreçte bizlerle koordine içerisinde olan sivil toplum örgütlerine, ‘HDP’li değilim ama yapmak istediğim yardımı en doğru sizin ulaştıracağınızı biliyorum’ diyerek; TIR’larımızı el birliğiyle dolduranlara ve de evini, odasını, yediği lokmasının yarısını ilimize gelen depremzedelerle paylaşmaya açarak, dayanışmamızın parçası olan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

'MÜCADELE GÜNÜ'

Dayanışmanın büyütülmesi çağrısında bulunan Altan, şunları söyledi: “Tüm halkımızı, örgütlü dayanışmamızı yükseltmeye, AKP-MHP iktidarının faaliyetlerimizi engelleme çabalarıyla depremzede yurttaşlarımızı cezalandırma politikalarına karşı çıkmaya, yıkımın sorumlularından hesap sormak için politik mücadelemize güç vermeye çağırıyoruz. Acımız büyük, yaralarımız derin ve öfkemiz diridir. Ancak bununla birlikte, yaralarımızı birlikte sarmaya; eşit, adil bir düzeni dayanışmamızı büyüterek inşa edeceğimize inancımız dünden çok daha fazladır. Gün, toplumsal dayanışma ağlarını büyütme, bir avuç sermayedarın çıkarları uğruna milyonlarca insanın hayatını enkaz altına gönderenlere karşı mücadele etme günüdür."