HDP'den İstanbul'da seçim startı

HDP tarafından İstanbul’da da seçim startı verildi. Toplantıda, "Gaspçılardan kurtulalım" mesajı verildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü, 31 Mart yerel seçim çalışmalarının startını il binasında düzenlediği basın toplantısı ile verdi. HDP İstanbul il eş başkanları Esengül Demir ve Cengiz Çiçek'in yanı sıra parti meclis üyeleri ve yöneticileri katıldı. Toplantıda konuşan Esengül, belediyecilik anlayışının ve yerel yönetimlerin HDP için sadece belediye başkanlıklarının kazanılması ve birkaç belediyenin elde edilmesinin olmadığını söyledi.

'102 BELEDİYE DENEYİMİNE SAHİBİZ'

Esengül, “Yerinden yönetimlerin halkın katkısıyla, toplumun bütün kesimlerinin içinde yer aldığı yerinden yönetim anlayışı gereği halk meclisleri, yerel meclisler, kadınlar, gençler, çocuklar, engelli yurttaşlar, sendikalar, toplumun tüm katmanlarının içinde yer aldığı karar mercii olduğu özerk demokratik belediyecilik anlayışımızın olduğunu belirtmek isteriz” dedi.

Esengül, “Kürdistan’da DBP’nin kazandığı 102 belediye çalışması ve deneyiminin de sahibiyiz" dedi.

Esengül, 10 yıldan fazla yoğun çalışmaları olan belediyelerin en son kayyımlar tarafında gasp edildiğinin altını çizdi.

'GASPÇILARDAN KURTULMALIYIZ'

HDP İstanbul İl Örgütü olarak İstanbul’un devasa problemleri olduğunu alenen bildiklerini vurgulayan Esengül, "İstanbul’un bu rantçı ve gaspçı anlayıştan kurtarılması gerekiyor" diye kaydetti.

Aday adaylıkları başvurularının başladığını hatırlatan Esengül, "İstanbul’u haramilerin elinden kurtarmak için aday olun" çağrısında bulundu.