HDP’den Ankara’da engellenen maden işçilerine dayanışma ziyareti

Ankara’da HDP milletvekilleri ve il eşbaşkanları, kent girişinde engellenen maden işçilerini ziyaret ederek dayanışma mesajı verdi.

Manisa’nın Soma ilçesinde Uyar Maden 8 yıldır işçilerin tazminatlarını vermiyor. Maden işçileri üyesi oldukları Bağımsız Maden-İş ile birlikte yürüdükleri Ankara’nın girişinde polis tarafından engellendi.

Üç gündür kent girişinde bekletilen işçiler yaptıkları açıklamada 880 işçinin hakkının verilmesini istedi.

Açıklamada “Yüzlerce arkadaşımız, Soma için ikinci tasarıyı da çıkartsanız biz yine de mağduruz” denildi.

Resmi makamların da sözlerini aylardır tutmadığını ifade eden işçiler, “3 gündür betonda bekletiliyoruz, söz verenlere sözümüz olsun, kararlıyız, çözüm almadan asla geri dönmeyeceğiz” diye tepki gösterdi.

Açıklamada “Mustafa Elitaş bizi 1 aydır dosya elinde olduğu halde oyalıyor. Eğer biz bu yolda yürümeseydik bizim tazminatlarımız tamamen kalacakmış. Biz bu yürüyüşü yaptık, burada davul zurna ile oynayarak gideceğiz” vurgusu yapıldı.

İşçileri kent girişinde Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekilleri ve İl Eşbaşkanları da ziyaret etti.

İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm, ziyarette şunları söyledi: “Biz biliyoruz ki maalesef işçiden alın teri dökenden yana değiller patrondan yanalar. Sürekli patronu koruyorlar, böyle olunca da işçinin hakları da maalesef ödenmiyor. Kolay kazanılmıyor bu alın teri. Madenin altında çalışmak nasıl bir şey önce kendileri gidip baksınlar. Orada ölümle karşı karşıya kalarak çalışmak nasıl bir şey önce kendileri baksınlar yapabiliyorlar mı? Ama yapamazlar, takım elbiseleri kirlenir onları oraya girerlerse. Umuyoruz ki çözüm olur. Biz HDP olarak İşçinin haklının hakkını savunuyoruz. Emeğinize ve yüreğinize sağlık.”

Madencilerin bu çarşamba günü Meclis’te bulunan siyasi partileri ziyaret etmesi bekleniyor.