HDP, Hatay’da mahalle mahalle halkın yanında

HDP, Defne ilçesinde mahalle mahalle halkın ihtiyaçlarını tespit edip destek oluyor.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), 6 ve 20 Şubat depremlerinde büyük oranda yıkılan Hatay’ın Defne ilçesinde mahalle mahalle yaraları sarıyor. HDP’li heyet, bugün de ilçeye bağlı Çekmece ve Büyükçat mahallerinde depremzedelerle bir araya geldi. Depremin yaşandığı ilk günden bu yana yaşadıkları zorlukları anlatan halk, hâlâ çadıra ulaşamadıklarını aktardı. Halk, heyete gösterdikleri seralarda 20’yi aşkın kişinin yaşadığını ifade etti.

Halkın sorunlarını dinleyen HDP Hatay İl Eşbakanı Kerem Nalbant, “6 Şubat’ta son 200 yılın en şiddetli faciasıyla uyandık. Bu acıları birbirimize yardım ederek, dayanışarak bir nebze de olsa hafifletebileceğiz” dedi.

Ankara ve Amed merkezli koordinasyon merkezleriyle halka ulaştıklarına dikkat çeken Nalbant, tüm çalışmalarda seferber olduklarını vurguladı. Nalbant, “Deprem öldürmedi, vurmadı. Bizi yöneten anlayışın yönetememe anlayışı ve tedbirsizliği vurdu” diye belirtti.

'BURALARI TERK ETMEYECEĞİZ'

Demografinin değiştirilmek istendiğine işaret eden Nalbant, “Nüfusun yarısı kenti terk etmiş. Bu topraklarda doğduk. Buraları terk etmeyeceğiz. Bu toprakları terk edersek, başkaları buraya yerleşir” ifadelerini kullandı.

Bir grup HDP’li ise Samandağ ilçesine bağlı kırsal mahalleleri ziyaret etti. Ziyaret edilen her mahallede ihtiyaç sahiplerine gıda desteğinde bulunuldu.