HDP'li adaylara yoğun ilgi: Derman olacağız-YENİLENDİ

HDP belediye eşbaşkan adayları, halk ve esnafla buluşmalarında yoğun ilgiyle karşılaştı.

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) belediye eşbaşkan adayları, seçim çalışmalarını halkın da coşkusuyla sürdürüyor. Esnaf ve halkla buluşan adaylar, yoğun ilgi görüyor. 

VAN

HDP'nin Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Mustafa Avcı ve Edremit Belediyesi eşbaşkan adayları Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, Medeni Özer ile DBP ve HDP'li yöneticiler, galericiler sitesi esnafını ziyaret ederek, yönetim kuruluyla bir araya geldi. 

Yöneticiler, dükkanların geçmiş dönemlere ait kira borçlarına yönelik çözüm beklediklerini dile getirdi. Avcı ise hiç kimseyi mağdur etmeden çözüm bulacaklarını dile getirdi.

Ardından Avcı ve beraberindekiler, siteyi dolaşarak esnafla görüş alışverişinde bulundu.

URFA

HDP Birecik Belediye eşbaşkan adayları, Birecik merkezin çevresindeki köyleri ziyaret etti. Adaylar Hakan Arıcı ile Fatma Korkmaz’a köy sakinleri yoğun ilgi gösterdi. Birecik merkezden uzun bir araç konvoyu ile hareket eden adayları, köy sakinleri köyün girişinde karşılarken, adaylar köylerde ev ziyaretlerinde bulundu.

Arıcı, kendilerinin seçilmesi durumunda köylerin sorunlarına derman olacaklarını vurguladı. 

CEYLANPINAR

HDP'nin mahalle komisyonlarının kırsal mahallelerde çalışmalarına devam ettiği Ceylanpınar ilçe merkezinde HDP Milletvekili Ayşe Sürücü’nün de katılımıyla esnaf ziyaretleri gerçekleştirildi. Emniyet Caddesi esnafına yapılan ziyaretlere, HDP’nin eşbaşkan adayları Mehmet Ali Kahraman, Narin Gezgör ve partililer katıldı. HDP Milletvekili Ayşe Sürücü, eşbaşkan adayı Mehmet Ali Kahraman’ın evine yapılan polis baskınına dikkat çekerek, “31 Mart,  baskıcı kayyum zihniyetine son vererek, halkın gerçek iradesinin iktidara gelme günü olacaktır” dedi. 

VİRANŞEHİR 

Urfa’nın kayyum atanarak işgal edilen belediyelerinden biri olan Viranşehir’de de HDP ilçe merkezinde çalışmalarına esnaf ziyaretleriyle devam etti. Çalışmalara HDP Milletvekili Ömer Öcalan da katıldı. Eşbaşkan adayı Hıdır Oktay ve ilçe yöneticilerinin de katıldığı esnaf ziyaretlerinde, esnafın ekonomik krizden yakındığı ve iş yapamaz hale geldiği görüldü. Birçok esnaf AKP’nin politikalarından yakınırken, HDP’ye tam destek vereceklerini dile getirdi. 

HALFETİ 

Halfeti ilçe merkezinde de HDP seçim çalışmalarına kırsal mahalle ziyaretleri ile devam etti. Artaş ve Naaş mahallelerinde yapılan halk buluşmalarında özellikle kadın ve çocukların coşkusu dikkat çekti. Mahalleliler, HDP'lilere destek sözü verdi.

SİVEREK 

Siverek ilçesinde aile, esnaf, düğün ve taziye ziyaretlerine aralıksız devam eden HDP eşbaşkan adayları Emine Çetiner ve Turan Tüysüz, ilçe merkezi ile birlikte kırsal mahallelerde de halkla bir araya geldi. Kevcal Mahallesi'nde halktan destek isteyen Çetiner, sorun ve talepleri dinledi. 

SURUÇ

Ceylanpınar'dan Suruç ilçesine geçen HDP Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü, burada yürütülen seçim çalışmalarına katıldı. Kırsal mahallelerde ilçe eşbaşkan adaylarıyla birlikte sürdürülen çalışmalarda renkli görüntüler yaşandı. HDP’nin anons aracı geçtiği her yerleşim alanında zafer işaretleri ve zılgıtlarla karşılandı.

MUŞ

HDP Muş İl Örgütü seçim çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Belediye Eşbaşkan Adayı Sibel Genç ve beraberindeki kadınlar, kapı kapı gezerek, kenti birlikte yönetmek için destek istedi. Kapılarını güler yüzle açan halk, HDP'ye oy vereceklerini söyledi.

HDP Muş Milletvekili Mensur Işık ise Serinova ve Kırköy beldelerinde halkı ziyaret etti. Işık, halk tarafından sıcak karşılandı.

ERZURUM

Erzurum’un Hınıs ilçesinde seçim bürosunu ziyaret eden HDP Muş Milletvekili Şevin Çoşkun, ardından ilçeye bağlı köyleri gezdi. Köylerde halkla bir araya gelen Çoşkun, hastalara geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

SİİRT

HDP, Kurtalan ilçesindeki seçim lokalinde halk buluşması düzenledi. Buluşmaya, HDP Siirt milletvekilleri Meral Danış Beştaş ve Sıdık Taş, HDP Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Ahmet Türk, HDP Kurtalan Belediyesi eşbaşkan adayları Esmer Baran ve Baran Akgül, Kayabağlar Belde Belediyesi eşbaşkan adayları Netice Petek ve Abdülkerim Polat’ın yanı sıra yüzlerce kişi katıldı. 

Ahmet Türk, Kürt halkının zorlu bir özgürlük mücadelesinden geçtiğine dikkat çekerek, ne yaparlarsa yapsınlar, özgürlük, barış ve Kürt halkının geleceği için her zaman ayakta kalacaklarını belirtti. Türk, iktidarın, siyasi ve ekonomi anlamında halklara söyleyebileceği bir şeyinin kalmadığını ve bunun için Kürt düşmanlığını yaptığını kaydetti. Türk, “Kürt halkı kendine, haklarına ve geleceğine sahip çıkacak” dedi. 

Türk, şöyle dedi: "Normalde bu seçim, yerel seçimdir, fakat öyle bir noktaya getirdiler ki referanduma dönüştü. Bu seçimle ya Kürt halkının sesini kesecekler ya da Kürt halkı onlara büyük bir cevap verecek. 95 belediyemize kayyum atandı. Onların cevabını vereceğiz. Kayyum siyasetini protesto edip haklarımıza ve irademize sahip çıkacağız.”  

Türk, 31 Mart'ın onur ve şeref mücadelesi günü olduğunu söylerken, "Bu kayyumlar siwar hatin û peya biçin (Atla geldiler, yürüyerek gidecekler)” ifadesini kullandı.