HDP’li eski ilçe eşbaşkanına yaklaşık 7 yıl hapis

HDP Midyat eski İlçe Eşbaşkanı Filiz Işık’a, üretilen suçlamalara herhangi bir kanıt sunulmadan 6 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası verildi.

HDP’li eski İlçe Eşbaşkanı Filiz Işık’ın yargılandığı davanın karar duruşması Mardin 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Işık, gizli tanık beyanları gerekçe gösterilerek “örgüt üyesi” olmak suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Elazığ T Tipi Kapalı Cezaevi'nde rehin tutulan Işık, Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı.

Işık, savunmasında üzerine atılı suçlamayı reddederken, siyasi faaliyetlerinin ve HDP'de yönetici olmasının dışında dosyada herhangi bir delil olmadığına vurgu yaptı ve beraatını istedi.

Tutsağın avukatı Cihan Güçlük de müvekkilinin üzerine atılı iddianın tamamen gizli tanık beyanları üzerinden kurulduğunu hatırlatarak, dosyanın soyut iddialardan ibaret olduğunu kaydetti ve beraat talep etti.

Mahkeme heyeti hiçbir kanıt sunulmadan yapılan yargılama sonucunda Işık'a 6 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası vererek, tutukluluk halinin devamı yönünde karar verdi.