HDP Malatya ve Mersin’de seçim çalışmalarına hız verdi

HDP’nin Mersin ve Malatya’daki eşbaşkan adayları, 31 Mart’a sayılı günler kalırken seçim çalışmalarını hızlandırdı.

Malatya’da Battalgazi ilçesi Ataköy Mahallesi’nde ziyaretler gerçekleştiren HDP'liler yoğun ilgiyle karşılanıyor.

HDP'nin esnaf ve ev ziyaretlerine Malatya İl Eş Başkanı Kemal Gedik, Battalgazi Belediyesi Eşbaşkan Adayı Hüseyin Kılınç ve partililer katıldı.

Malatya halkının bu iktidardan bıktığını belirten Kılınç, "Esnaflarımız büyük bir ekonomik sıkıntı içerisinde. Her gittiğimiz yerde sıkıntılarla karşılaşıyoruz. İşçi, esnaf kesimi ve kirada oturan yurttaşlarımız olsun, hiç birisi bu iktidardan memnun değildir. Uzun süredir sahadayız ve memnun olanı da görmedik. Ziyaretlerimizi eksiksiz olarak devam ettiriyoruz. Seçime çok az bir zaman kaldı. Bu zaman içerisinde Battalgazi'de ziyaret etmediğimiz yerleri ziyaret edeceğiz. Sıkılmadık el, çalmadık kapı, gönlünü ve oy sözünü almadığımız insan kalmayacak" dedi.

Mersin’de HDP Akdeniz Belediyesi Eşbaşkan adaylarının seçim çalışmalarına, bu Pazar günü HDP Amed Milletvekili Garo Paylan da dahil oldu.

Mersin’deki Ortodoks ve Katolik kiliselerini ziyaretinde konuşan Paylan, “31 Mart’ta tüm illerde olduğu gibi Akdeniz Belediyesi’nde de o tek adam anlayışına, tek dil, tek kimlik anlayış bir ‘dur’ deme fırsatımız var” dedi.

Paylan, “Demokratik adaylara, halkların kimliklerine, inançlarına saygı duyan adaylara halkımız destek verecektir. O tek adam anlayışına bu şekilde gereken dersi vereceğini düşünüyoruz” diye ekledi.

Ortadoğu’da hakim olması gereken düşüncenin Halkları Demokratik Partisi’nin düşüncesi olduğunu ifade eden Paylan, “Ama bu düşünceyi boğmaya çalışan tekçi bir anlayış vardır. Ama emin olun bu karanlık devam ettiği sürece maalesef Ortadoğu’da yaşanan Irak’taki, Suriye’deki olayların benzerlerini ülkemizde yaşama riskiyle karşı karşıyayız. Çünkü hepimiz kimliklerimize saygıyı bekliyoruz, haklarımızın güvence altına alınmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Kendilerini ağırladıklarından dolayı Kilise yönetimine teşekkür eden HDP Akdeniz Belediyesi Eşbaşkan Adayı Emine Şilan Yüksekkaya ise, “Bizlerden zorla gasp edilen Akdeniz Belediyesi’nden kayyumu göndereceğiz Bu da sizin desteklerinizle olacaktır. Belediye olarak katılımcı, eşitlikçi, inançlara ve kimliklere saygılı bir anlayışla hizmetlerimizi sunacağız. Beraber kazanacağız, beraber yöneteceğiz diyorum” diye konuştu.

HDP Akdeniz Belediyesi Eşbaşkan Adayı Reşat Aşan, iktidarın kimlik, inanç ve kültür gibi değerleri yoksullaştırmaya çalıştığına dikkat çekerek, “Bir arada kardeşçe yaşamanın çabası içerisinde olmak için çalışmalarımızı yürüteceğiz. Herkesin kendi inancını özgür bir şekilde bu ülkede yaşaması ve yaşatması gerekiyor. Bizler ayrıştıranlara karşı birleştireceğiz, ötekileştirenlere karşı ortaklaştıracağız. 1 Nisan’dan sonra Akdeniz’de inançlarımızı, kültürlerimizi yaşatmanın, birleştirmenin sözünü veriyoruz” dedi.