HEDEP’li Şahin: Amed'de aday adaylık başvuruları başladı

HEDEP Amed İl Eşbaşkanı Abbas Şahin, yerel seçimler için aday adaylık başvurularının başladığını açıkladı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Amed İl Örgütü, yerel seçimlere ilişkin il binasında basın toplantısı düzenledi.

“Örgütlü toplumla demokratik yerel yönetimlere” yazılı pankartın açıldığı toplantıda konuşan HEDEP Amed İl Eşbaşkanı Abbas Şahin, halkın iradesinin gasp edildiğini belirterek, “Bir plan devreye konuldu ama bu plan başarısız oldu. Kürt halkı bugün Türkiye siyasetini belirleyen konuma getirerek, bu planı boşa çıkardı. Kayyum uygulaması topluma haksızlık, hukuksuzluk dışında bir şey getirdi. Halka ait olan her şey satılmaya, yandaşlara peşkeş çekilmeye başlandı. Kürt halkının politik duruşu bir gün dahi olsa bu belediyeleri alacağını söyledi ve ilk seçimde aldı” diye konuştu.

Şahin, kayyum atanacak yalanlarının ise art niyetli olduğunu söyledi. Bugünden itibaren aday adaylık başvurularının Amed’de alınmaya başlandığını ifade eden Şahin, başvuru sürelerinin 9 Aralık’a kadar süreceğini kaydetti. Şahin, “27 Kasım ve 9 Aralık sürecinde ön görüşmeler gerçekleşecek. Bütün halkımız kendisini sürece katabilecek şekilde olmalıdır. Tüm halkımızı davet ediyoruz” diye belirtti.

DBP İl Eşbaşkanı Sultan Yaray ise "Baskılara karşı kadınlarla direneceğiz. Eşbaşkanlık en zorlandıkları alan. Biz bir kez daha diyoruz ki; bu bizim kırmızı çizgimizdir. Kadınların bu seçimlerde bir kez daha ön plana çıkmasını istiyoruz” diye konuştu.