GÖRÜNTÜLÜ

HPG gerillası Lotos: 14 Temmuz direnişi 15 Ağustos'un temelini oluşturdu

HPG gerillası Orhan Lotos, PKK’nin ölümsüz komutanı Egîd’in, Amed zindanında yaşanan 14 Temmuz direnişini bir talimat olarak gördüğünü ve bu temelde 15 Ağustos Hamlesi’ni geliştirdiğini belirtti.

15 AĞUSTOS HAMLESİ

Kurdistan Özgürlük Gerillaları, 15 Ağustos Atılımı'nın 40. yıldönümünü etkili eylemlerle karşılıyor. HPG gerillası Orhan Lotos, 15 Ağustos Hamlesi'ne dair değerlendirmelerde bulunarak, PKK’nin büyük komutanı Egîd’in (Mahsum Korkmaz), Amed zindanında yaşanan 14 Temmuz direnişinin bir talimatı olarak 15 Ağustos Hamlesi’ni geliştirdiğini belirtti.

Gerilla Orhan Lotos, 15 Ağustos'un 40’ıncı yılını geride bıraktıklarını ifade ederek, "Yurtsever halkımızın ve mevzilerde direnen yoldaşlarımızın Diriliş Bayramı'nı kutluyorum. Büyük komutanımız Egîd heval şahsında tüm devrim şehitlerini saygı ve minnetle anıyorum" dedi.


HPG gerillası Orhan Lotos, 15 Ağustos Atılımı'nın kendiliğinden ortaya çıkmadığını, 14 Temmuz direnişçilerinin emekleriyle hamlenin altyapısının hazırlandığını hatırlatarak, "14 Temmuz direnişçileri Hayri Durmuş, Kemal Pir, Akif Yılmaz ve Ali Çiçek yoldaşlar şahsında tüm temmuz ayı şehitlerini saygıyla anıyorum. Heval Egîd, 14 Temmuz direnişini 15 Ağustos Hamlesi'nin temeli olarak oluşturdu" vurgusunda bulundu.

Bugün bu mücadelenin, Önderliğin İmralı direnişinde de kendini gösterdiğine dikkat çeken gerilla Orhan Lotos, "Zap, Metina, Xakûrkê ve Garê’de, işgalci Türk devletinin saldırılarına karşı 15 Ağustos Hamlesi ruhuyla büyük bir mücadele yürütülüyor. Bu mücadelenin yaratıcılarını her zaman minnetle anacağız.

Heval Egîd, 15 Ağustos Hamlesi'nde düşmana ilk kurşunu sıkarak tarihi bir sorumluluk üstlendi. Hiçbir imkânın olmadığı zorlu koşullarda bu hamleyi gerçekleştirdi. Bizler de büyük komutanımız Egîd’in ardılları olarak bu gerçeğin farkındayız. Düşmanın, ‘biz güçlüyüz, her şeyi hallettik’ dediği bir dönemde Heval Egîd, 15 Ağustos Atılımı'nı gerçekleştirerek Kürt halkının mücadele tarihini yeniden yazdı. Biradost, Behdinan ve Bakûr alanları başta olmak üzere, Kurdistan’ın birçok alanında 15 Ağustos 1984 yılında başlayan silahlı mücadele güçlü bir şekilde devam ediyor. İşgalci düşmana ağır darbeler vuruluyor, yoldaşlarımız son nefesine kadar kahramanca savaşıyor. Türk devleti, savaşta üstün olduğunu göstermeye çalışsa da gerçekler öyle değil. Türk ordusu, gerillanın direnişi karşısında ilerleyemiyor. İşgalciler asla amacına ulaşamayacak” diye konuştu.