Kavak S Tipi’nde hak ihlalleri arttı: Kamuoyu tutsakların sesi olmalı

Kavak S Tipi Cezaevi’ndeki tutsaklar, hak ihlallerinin giderek arttığına dikkat çekerek, "Sonuna kadar direneceğiz" dedi. Aileler, kamuoyunu duyarlılığa çağırdı.

CEZAEVİ BASKILAR

Samsun Kavak S Tipi Cezaevi’ndeki tutsaklardan Halil Muratoğlu, 26 Mart'ta ailesi ile yaptığı telefon görüşmesinde uğradıkları hak ihlallerini aktardı. İhlallerin sistematik hal aldığını aktaran Muratoğlu, kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulundu.

Halil Muratoğlu’nun kardeşi Ayşegül Muratoğlu, kardeşinin aktarımlarını şöyle anlattı: “Kardeşime 3 ayrı disiplin cezası verilmiş. Bu disiplin cezalarının keyfi bir şekilde verildiğini söyledi. Disiplin cezalarından biri ortak alanı kullanmaktan men, biri görüş cezası ve bir de 11 ve 20 gün arasında değişen hücre cezası. Hücre cezası kesinleşmiş. Kardeşim bu disiplin cezalarına itiraz edecek. Aynı zamanda Samsun S Tipi'nde tutsaklara dönük ciddi hak ihlalleri ve baskı uygulandığını ama bu baskılara tutsaklar olarak boyun eğmeyeceklerini söyledi. Kardeşim sonuna kadar direneceklerini de belirtti.”

Ayşegül Muratoğlu, tüm kesimleri tutsakların sesi olmaya çağırdı.