GÖRÜNTÜLÜ

KBDH milislerinden İstanbul’da ‘intikam’ eylemleri

KBDH Ceren Güneş Milisleri, İstanbul’da bir tekne ve balıkçı ağları ile uyuşturucu kullanılan bir binayı ateşe verdiklerini bildirdi.

KBDH EYLEM

KBDH Ceren Güneş Milisleri, tecrit ve işgal saldırılarına karşı İstanbul’da “intikam eylemleri” gerçekleştirdiklerini duyurdu. 

İki farklı tarihte gerçekleştirilen eylemler şöyle sıralandı:

“- 13 Eylül günü saat 14:00 civarında, İstanbul/Sarıyer/Rumeli Feneri Limanı’nda bir tekne ve gemilere ağ olarak hazır halde bulunan ağ topları ateşe verildi. Bu eylemde her iki araç ve malzeme tamamen kül oldu.

- 15 Eylül gece 23:00 civarında, İstanbul/Kartal/Cevizli Mahallesi Zara sokakta bulunan terk edilmiş bir bina içerisinde uyuşturucu kullanıldığını ve satıldığını tespit eden milislerimiz binayı ateşe verirken, yine mahallede uyuşturucu satan ve içenleri cezasız kalmayacağı uyarısı yaptı. Milis gücümüz eylemden sonra güvenli bir şekilde kendi alanına çekildi.”

“Faşist AKP-MHP rejimi bilsin ki tecrit ve Kürdistan'daki işgal operasyonları intikam alma gerekçemizdir!” diyen KBDH milisleri, İstanbul’daki eylemleri katledilişinin ikindi yıldönümünde Kürt genç kadın Jina Emini’ye adadı.

Açıklamada, “Bu eylemimizi gerici molla rejimi tarafından katledilmesinin ardından başlayan serhildanlarla faşist rejimi temellerinden sarsan Jina Emînî'ye adıyor erkek egemen zihniyeti yok edene kadar kesintisiz mücadele edeceğimizi belirtiyoruz.” denildi.