KCDK-E: Gemlik depremi İmralı konusundaki kaygılarımızı en üst düzeye çıkardı

KCDK-E, Gemlik’te yaşanan 5,1 şiddetindeki depremin ardından Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın durumu konusundaki kaygıların en üst düzeye çıktığını duyurdu.

Gemlik’teki depremi en büyüğü 4,5 olan 13 artçı sarsıntının takip ettiğini hatırlatan KCDK-E “Faşist AKP-MHP’nin ağırlaştırılmış tecritle İmralı’da esir tuttuğu Önder Apo’dan haber alınamamaktadır. Uygulanan tecritte hukuki kılıf dahi uyduramamaktadırlar.  24 yıldır tutulduğu ağır tecrit koşulları nedeniyle kronik rahatsızlıkları bulunan Önder Apo’dan haber alınamaması bugün gerçekleşen depremle kaygılarımızı daha da artırmıştır” açıklamasında bulundu.

Açıklamada devamla şunlar belirtildi:

“Faşist Türk devleti Önder Apo’nun sağlık, yaşam durumu ile ilgili hiçbir bilgi vermediği gibi avukatları ve ailelerinin ziyaretini de aylardır engellemektedir. Uluslararası adalet, hukuk ilkelerine uymayan bu tecrit sitemini kınıyor, sorumlu olan tüm uluslararası kurumları görevlerini yerine getirmeye çağırıyoruz.

Bugün Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı depremle ilgili yaptığı açıklamalar bir bilinmezliği içermektedir. Önder Apo’dan haber alamamak, avukatları ve ailesi ile görüştürülmemesi yaşamı ile ilgili kaygılarımızı kat kat artırmıştır.

Kürt halkı, Önder Apo’yu geleceği ve kırmızı çizgisi olarak görmektedir. Hiçbir gerekçe gösterilmeden, Önder Apo ile derhal görüşmenin başlatılmasını talep etmektedir. Hem avukatlarının hem de ailelerinin ziyareti derhal sağlanmalıdır. Yıllardır üzerinde uygulanan faşist tecrit ve işkence sistemine derhal son verilmelidir.

Önder Apo’ya karşı aralıksız süren disiplin cezaları, ağır tecritle sürdürülen hukuksuzluk örtbas edilmektedir. Bu ağır tecrit sistemi ve yaşamı ile ilgili bilinmezliğe karşı çıkmak, temel görevimizdir. Başta tüm kurumlarımız, halkımız ve dostlar hamleyi dalga dalga büyüterek tecriti kırmak için seferber olmalıyız.

Önder Apo şahsında ifadesini bulan Kürt halkının özgürlük mücadelesini ve Kürtlerin iradesini tecrit altına alma çabaları sonuçsuz kalacaktır. Kürt halkı özgür önderlikle mutlaka kazanacaktır.

"KCDK-E olarak bugün yaşanan deprem vesilesiyle birkez daha Önder Apo’nun yaşamı ve durumu ile ilgili haber alınmasını talep ediyoruz ve bunun için biran bile zaman kaybetmeden bulunduğumuz her yerde tepkimizi koymaya çağırıyoruz.”