KCDK-E: Halepçe, Qamişlo, Gazi ve Efrîn’i unutmadık unutturmayacağız

KCDK-E, Halepçe, Qamişlo, Gazi ve Efrîn katliamlarını kınadı ve ulusal birlik temelinde direnişi yükseltme çağrısında bulundu.

HALEPÇE KATLİAMININ YILDÖNÜMÜ

KCDK-E, Halepçe Katliamı'nın yıl dönümünde, Mart ayında soykırımcı, sömürgeci güçler tarafından gerçekleştirilen katliamlarda şehit düşenleri andı.

KCDK-E açıklamasında şunlar belirtildi: “Mart ayı Kurdistan halkı açısından katliamlar ve direnişler ayıdır. Sömürgeciler tarih boyu Kurdistan halkının özgürlük ve eşitlik mücadelesini katliam ve soykırım politikaları ile bastırmaya çalışmış, Kurdistan halkı da buna karşı direniş ile mücadelesini ve değerlerini korumuştur.

Diktator Saddam 1988’de Halepçe’de kimyasal ve hardal gazıyla 5 bin insanımızı katlederken, sömürgeci Türk devleti 12 Mart 1995’te İstanbul’da Gazi Katliamı’nı gerçekleştirdi. Suriye rejimi 12 Mart 2004’te Kürtler ve Araplar arasında çatışma provokasyonuyla katliam yaptı. AKP-MHP faşizmi 18 Mart 2018’te aynı zihniyetle ve katliam politikaları ile Efrîn’e işgal etti. Tüm bu katliam ve işgal politikaları Kurdistan halkının özgürlük mücadelesini engelleyemediği gibi halkımızın öfkesini ve mücadele kararlılığını daha da arttırmıştır.

Aynı zihniyet ve amaçla bugün de Türk devleti Kurdistan’daki saldırılarını daha da pervasız hale getirmiştir. Nasıl ki  Halepçe ve Qamişlo katliamlarını gerçekleştirenler kaybettiyse Türk devleti de halkımızın özgürlük mücadelesi karşısında kaybetmekte ve büyük krizler yaşamaktadır.

Tarih bir kez daha gösterdi ki, baskı ve şiddet yöntemleriyle demokrasi, özgürlük ve eşitlik mücadeleleri durdurulamaz. Kimyasal, biyolojik ya da konvansiyonel hangi silahlar ve yöntemler kullanılırsa kullanılsın, katliam ve şiddetle demokrasi ve özgürlük mücadelesi durdurulamaz. Kurdistan halkının özgürlük, eşitlik mücadelesi durdurulamayacaktır.

Dün Halepçe’de kimyasal ve biyolojik silahlarla halkımızın mücadelesini bastırmaya çalışan zihniyetin benzeri bugün Efrîn’de, Şengal'de, Başûr’da, Maxmur’da ve Bakur’da kadın, çocuk yaşlı demeden tüm halkımıza ve değerlerimize saldırarak ömrünü uzatmak istemektedir.

KCDK-E olarak tüm Kurdistan halkına çağrımız, bu katliam ve soykırım saldırılarına karşı vicdani, ahlaki görevlerini yerine getirerek, her yerde ulusal birlik temelinde direnişi yükselterek şehitlerin talebi olan halkımızın özgürlüğünü sağlamalarıdır.