KCDK-E: Piroğlu ile dayanışalım, Türkiye'ye teslim edilmesin

KCDK-E, Sırbistan'da tutsak olan Ecevit Piroğlu'nun Türkiye'ye iadesinin, ömür boyu cezaevinde kalması anlamına geleceğini belirtti, dayanışma çağrısı yaptı.

KCDK-E tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Uzun bir süredir devam eden Ecevit Piroğlu davası Sırbistan’ın Türkiye’ye iade etme tehditleri sürüyor. Halkların dostu, gezi direnişçisi, demokrasi ve özgürlükler savunucusu ve DAİŞ’e karşı mücadele eden Ecevit Piroğlu, Türk devletinin dayatmaları ve baskıları nedeniyle Sırbistan’da yargılanıyor. Sırbistan tarafından faşist Türk devletine teslim edilmek isteniyor" denildi.

'HAYATİ TEHLİKESİ OLUR'

Açıklamada şunlar da belirtildi:

"İki yıldır Sırbistan cezaevlerinde tutsak edilen Ecevit Piroğlu'nun Türkiye'ye iadesi kararlaştırıldı fakat devrimci kamuoyu ve uluslararası çaba sonucu geçici engellenmiş olmakla birlikte iade edilme tehlikesi devam etmektedir.
Sırbistan devletine onlarca kez çağrılar yapıldı. Bu çağrılarda Piroğlu’nun Türk devletine iade edilmesinin yaratacağı hayati tehlikeler ifade edildi. Türk devletinin faşist bir rejimle yönetildiği, bu rejimde adaletin ve hukukun olmadığı gibi kendisi gibi düşünmeyenlere  düşman hukuku uyguladığı bilinmektedir.
Ecevit Piroğlu tüm savunmalarında Diktatör Erdoğan ve faşist AKP-MHP rejiminin Türkiye’yi halklar üzerinde bir açık hapishaneye çevirdiği ve özgürlükleri gasp eden bir yönetim olduğunu ifade etti.

DAYANIŞMA EYLEMLERİNE ÇAĞRI

Ecevit Piroğlu'nun Türkiye'ye iadesi, ömür boyu cezaevinde kalması demektir. Bu nedenle 7 Haziran günü Frankfurt, Stuttgart, Köln, Viyana, Bern ve Paris’te Demokratik Güç Birliği ile Ecevit Piroğlu için eylemleri yapacağız."

KCDK-E, açıklamasının sonunda "Ecevit Piroğlu Türkiye'ye teslim edilmemelidir, edilmemesi için tüm kamuoyunu Ecevit Piroğlu ile dayanışmaya çağırıyoruz" dedi.