KCDK-E sel felaketinden etkilenenlerle dayanışmaya çağırdı

KCDK-E, sel felaketinde hayatını kaybedenler için başsağlığı dilerken, herkese felaketten etkilenenlerle dayanışma çağrısında bulundu.

Kongre tarafından yayınlanan açıklamada, 15 Mart günü Kurdistan kentlerinde yaşanan büyük sel felaketi nedeniyle halkın son derece zor koşullarda yaşamını sürdürmeye çalıştığı hatırlatıldı.  

Kuzey Kurdistan’da Riha, Semsûr, Meletî ve Mêrdîn’i etkisine alan sel, birçok mahallede yaşam koşullarını olumsuz etkilemiş bulunmaktadır. Ölenlerin ve yaralıların olduğu bölgede halk bir taraftan AKP-MHP faşist iktidarının yalnız bıraktığı deprem felaketi ile boğuşurken, bir taraftan da olumsuz koşullarda yaşamını sürdürmek zorunda mücadele etmektedir” denilen açıklamada şunlar ifade edildi:

“Yandaşlarına ve çetelerine sağladıkları rant sebebiyle yerleşim yerlerini felakete döndüren faşist iktidar halkımızın yaşamını hiçe sayarak düşman muamelesi uygulamaktadır.

Halkımız depremden sonra sel felaketinde de AKP-MHP faşist iktidarının ilgisizliği ile karşı karşıya kalmıştır. Selden etkilen şehirler 21 yıldır ellerinde olmasına rağmen rantçılara peşkeş çekilerek kentlerin ekolojik yapısı bozulmuştur ve insanlar ölüme terk edilmiştir.

Birçok yerde faşist iktidarın bu ilgisizliği ve felaketler karşısında yalnız bırakılışlarına karşı tepki göstererek, yerel temsilcilerini protesto etmiştir.

Bu felaketler karşısında halkımızı yalnız bırakan faşist AKP-MHP iktidarına karşı dayanışma içine girerek sahiplenmeye çağırıyoruz. Yine yaşanan bu sel felaketinde hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı ve yaralılar içinde acil şifalar diliyoruz.”