Kızıldere ruhu ile ortak mücadeleye çağrı

Kızıldere'de katledilen Mahir Çayan ve yoldaşları Ankara ve Mersin'de anıldı. Anmalarda yapılan konuşmalarda Kızıldere ruhu ile zulme karşı mücadeleyi ortaklaştırma çağrıları yapıldı.

KIZILDERE ŞEHİTLERİ ANILDI

Tokat'ın Niksar İlçesi Kızıldere köyünde 52 yıl önce katledilen Türkiye sol hareketi önderlerinden Mahir Çayan ve arkadaşları için Karşıyaka Mezarlığı’nda anma düzenlendi. Kentteki demokratik toplum örgütleri ile siyasi partilerin düzenlediği anmada konuşan 78'liler Derneği Federasyonu Ankara Şube Başkanı Hüseyin Esentürk, “Emperyalizme, faşizme şovenizme ve gericiliğe karşı mücadelenin hiç solmayan kan çiçeklerinin üzerinden bunca zaman geçmiş olmasına rağmen, dipdiri kalmış ve günümüze ulaşıp yön veren bu büyük devrimci mücadele mirasını yaratanların önünde saygıyla eğiliyoruz” dedi. 

Esentürk, Kızıldere’de yaratılan dayanışma ruhunu bugün tüm coğrafyamızda zulme zorbalığa karşı durarak taçlandırmak gerektiğini belirtti.

Ardından konuşan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Ankara İl Eşbaşkanı Fatin Kanat ise, “Deniz’lerin İbo’ların Mahir’lerin mücadelesi bir anlamda Mazlum’un adıyla da birleşti diyoruz. Tekrar aynı şiar ve anlayışla mevcut ceberut iktidara ve onların zalimliğine karşı da omuz omuza yürümenin devrimci dayanışma ve mücadelenin örneğini tekrar yaşatacak günlere doğru yol almamız gerektiğini yineliyoruz” ifadelerini kullandı.

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu da kentte bir basın açıklaması yaparak Mahir Çayan ve yoldaşlarını andı. Yapılan konuşmalarda, yarın yapılacak yerel seçimlere de değinilerek ortak mücadele çağrısı yapıldı.