Kobanê Davası: HDP DAİŞ saldırılarına karşı insani rol üstlendi

Kobanê Davası'nın duruşmasında konuşan tutsak Siyasetçi Nazmi Gür, HDP’nin DAİŞ saldırılarına karşı insani bir rol üstlendiğini belirterek, "İsrail’in Gazze’ye yaptıklarının çok daha ağırı yapıldı" dedi.

Kobanê Davası’nın 43’üncü duruşması, 4’üncü oturumla Ankara 22'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam etti. 18'i tutsak 108 siyasetçinin yargılandığı davada dosyaya eklenen evraklar okundu.

Kürt Siyasetçi Nazmi Gür, davalarında hakim ve savcı olarak yer alan bazı isimlerin AKP’li olduklarına işaret etti. Gür, bir kişinin AKP'den milletvekili ve AYM üyesi olduğunu belirterek, yargı bağımsızlığının olmadığını kaydetti.

HDP’nin Kobanê’deki DAİŞ saldırılarına karşı insani bir rol üstlendiğini ifade eden Gür, "İsrail’in Gazze’ye yaptıklarının çok daha ağırı orada yapıldı" dedi.

Gür, "Hem AİHM’in hem de AYM’nin gizli tanık beyanlarının esas alınamayacağına dair kararları var. Görünüşte AYM’ye göre kanunla korunmuş bir mahkemeyle karşı karşıyayız ama burada temel sorun mahkemenin bağımsız olup olmadığıdır. Mahkemenin tarafsızlık ve bağımsızlık şartını yerine getirmediğinin farkındayız. Hem HSK hem de bir bütün olarak yargı yürütmeden bağımsız değil” diye belirtti.

Duruşmaya yarın saat 10.00’a kadar ara verildi.