KON-MED Halepçe şehitlerini andı

KON-MED, 16 Mart 1988’de Irak güçleri tarafından gerçekleştirilen Halepçe soykırımında şehit düşenleri andı.

Katliamın 35’inci yıldönümü vesilesiyle bir açıklama yayınlayan KON-MED, Halepçe’nin acılarının halen ilk gün kadar taze olduğunu ifade ederek, bu ve bu tür katliamları gerçekleştirenlerin uluslararası mahkemelerde yargılanmasını gerektiğini kaydetti.

KON-MED ayrıca Türk devletinin de benzeri suçları defalarca işlediğini de belirterek “Dün diktatör Saddam Hüseyin Halepçeyi kimyasal gaz ile binlerce insanımızı katletti, bugün de diktatör Erdoğan Kürt özgürlük gerillasına karşı kimyasal silah kullanarak aynı şeyi hedeflemektedir. Saddam’ı Uluslararası mahkemelerde yargılamayan Avrupa devletleri, Erdoğanı savaş suçundan yargılamalılar. Suçlu sadece Erdoğan değil, Türk devletine bu yasaklı silahları satan tüm devletler de bu suçun ortağıdır” açıklamasında bulundu.

Dün Halepçe’ye sessiz kalanların bugün Erdoğan’a sessiz kaldıklarının da ifade edildiği KON-MED açıklamasında “Kürt Halkı olarak bu katliamları yapanlardan hesap soracağız. Bu katliamları ve yapanları asla unutmayacağız. Bilinmelidir ki, hiçbir zaman Halepçe’yi unutmayacağız. Dêrsim, Geliyê Zîlan, Serdeşt, Merîwan, Amûdê, Enfal, Feylî Kürtleri, Yarsan, Êzidî, Şengal, Roboskî, Cizîra Botan ve halkımıza karşı uygulanan diğer tüm katliamları nasıl unutmadıysak, Halepçe’yi de unutmayacağız. 
Bir kez daha Halepçe ve Enfal şehitleri şahsında, tüm Kürdistan şehitlerini anıyor, anılarına karşısında saygıyla eğiliyoruz” denildi.