Kurdistan Halk İnisiyatifi: Gün iradeye sahip çıkma günüdür!

Kurdistan Halk İnisiyatifi açıklama yaparak halkın sokakları terk etmemesini, AKP-MHP faşist iktidarının Wan başta olmak üzere Kürt halkının iradesinin gasp etmesine karşı mücadele halinde olmasını istedi.

KURDISTAN HALK İNİSİYATİFİ

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Kurdistan yerel seçimlerde büyük bir zafer elde etti. Bu başarıyı ve irade beyanını tanımayan AKP faşizmi bu sabah itibarıyla halkımızın büyük bir bedel ve emekle kazandığı belediyeleri, tıpkı kayyum seçmen gibi önceden hazırladığı tezgâh ve oyunlarla gasp etmek istedi. Buna karşı Kurdistan’ın tüm illerinde gençler öncülüğünde büyük bir direniş gelişti, gelişiyor.  Newroz alanlarını dolduran halkımız, 31 Mart seçimleriyle kendisini nasıl yöneteceğini ortaya koymuştur. Bugün sömürgeci sistem halkımıza kendini yönetmeyi reva görmeyerek saldırılarını artırmıştır. O yüzden direnen halkımıza sesleniyoruz. Gün sokakları terk etmeme, iradesine sahip çıkma günüdür.”

'SEN NERELİSİN?' DİYECEĞİZ

Kurdistan Halk İnisiyatifi’nin açıklaması şu ifadelelerle son buldu: “Kendimize verdiğimiz oylarımızı bizden almaya çalışan hırsızlardan hesap sormaya devam edecek, sonuç alıncaya kadar hiçbir yerden gitmeyeceğiz. Bunun için sömürgeci okullara gitmeyecek, iş yerlerimizde kepenk kapatacağız. Ramazan ayında irademize çullanan bu haramzadelerin peşlerini bırakmayacağız.  Eylemlerimize eylem katarak ‘’Siz nerelisiniz, siz gideceksiniz’ diyeceğiz. Bu gasp düzenine karşı bugün irademize sahip çıkamazsak, sömürgeci uygulamalar her yere yayılacaktır. O yüzden direniş salt bir şehirle sınırlı kalmamalı, büyümeli, çoğalmalıdır. Kendine ve kentine sahip çıkma, sömürgeciliği Kurdistan’dan söküp atma günüdür.”