Kürt Araştırmaları Derneği yeni yönetimini belirledi

Kürt Araştırmaları Derneği, gerçekleştirdiği 4’üncü Olağan Kongresi'yle yeni yönetimini belirledi. Remziye Alparslan ile Heno Ronak, derneğin eşbaşkanları olarak seçildi.

Kürt Araştırmaları Derneği (Komeleya Lêkolînên Kurdî), İstanbul Fatih’te bulunan dernek binasında 4’üncü Olağan Kongresi'ni gerçekleştirdi. Siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda kişi kongreye katıldı.

Özgürlük ve demokrasi mücadelesinde hayatını kaybedenler anısına yapılan saygı duruşunun ardından dernek çalışmalarını içeren bir sinevizyon gösterimi yapıldı.  

Kürt Araştırmaları Derneği Eşbaşkanı Eyüp Subaşı, geleneğini devraldıkları İstanbul Kürt Enstitüsü'nün her geçen gün daha da güçlendiğini vurguladı. Subaşı, Kürtçenin yaşatılması için daha fazla mücadele verilmesi gerektiğini ve Kürtlerin dillerine sahip çıkması gerektiğini ifade etti. 

Derneğin Eşbaşkanı Remziye Alparslan ise, en önemli çalışmalarından birinin çocuklara verilen eğitim olduğunu söyledi. Alparslan, “Dilimizin ayakta kalabilmesi için yapılan çalışmalar çok önemli. Enstitü tarihine baktığımızda o heyecanı yeniden hissedebiliyorum. Geleneğimize baktığımda mücadeleye her geçen gün daha da bağlanıyorum” dedi. 

Çalışmalarını daha da büyüteceklerini belirten Remziye Alparslan, "Birlikte bu mirasa sahip çıkmalıyız. Arkadaşlarımız sayesinde bugünlere geldik. Bundan sonra da bu mücadele ve miras devam edecektir” diye belirtti. 

FARQÎNÎ: ÖNEMLİ OLAN ARDILLARIMIZIN OLMASIDIR

Dil bilimci Zana Farqînî ise, "Aramızda olmayan tüm arkadaşlarımızı saygıyla anıyoruz” dedi. Farqînî, "Önemli olan bizim ardıllarımızın olmasıdır. İşte o zaman başarmışız demektir. Bunun için de kurumlarımızı elimizden geldikçe güçlendirmemiz gerekiyor" dedi. 

Ardından derneğin faaliyet raporu okundu. Remziye Alparslan ile Heno Ronak, yeni eşbaşkanlar olarak seçildi. 

Kongre, Kürtçe stranlar eşliğinde son buldu.