Lavrio’da PKK’nin 45’inci yılı kutlandı: Rêber Apo aydınlık oldu

Lavrio Kampı’nda gerçekleştirilen PKK’nin 45’inci yıl kutlamasında konuşan Kürt siyasetçi Kemal Aktaş, Abdullah Öcalan’ın halklar için ışık olduğunu belirterek, “Mücadelemizi birleştirerek, bu yılı Rêber Apo’ya özgürlük yılı yapalım” dedi.

PKK’nin kuruluşunun 45’inci yılı, Lavrio Kampı’nda görkemli bir etkinlikle kutlandı. Gençlerin ulusal kıyafetleriyle yer aldığı kutlamaya, kadınlar, enternasyonalist gençler ve yüzlerce kişi katıldı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile Zeynep Kınacı (Zilan), Mahsun Korkmaz (Egîd) ve Cihat Türkan’ın (Çiyager) posterleri, “Bi rihê berxwedana şervanên azadiyê, 45 emîn salvegera PKK pîroz be” (Özgürlük savaşçılarının direniş ruhuyla PKK’nin 45’inci yılı kutlu olsun) yazılı pankart asıldı. “Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa çözüm” kampanyasının selamlandığı kutlamada, “Bijî Serok Apo”, “Bê Serok jiyan nabe” ve “Jin jiyan azadî” sloganları atıldı.

‘RÊBER APO TARİHİ YENİDEN YAZDI’

Saygı duruşuyla başlayan kutlamada konuşan Kürt siyasetçi Kemal Aktaş, Kürtler ve dostlarının bayramını kutladı. Kürt Halk Önderi Abdulllah Öcalan’ın halklara yeniden dirilttiğini ifade eden Aktaş, “Bizleri bu günlere getiren şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Direniş dağlarında mücadele edenlere selam olsun. 45 yıl zorluklarla geçti, bu günlere kolay gelinmedi. Rêber Apo, Kurdistan’da umut oldu, halkın örgütlenmesini sağladı. Kürt halkının inkar ve soykırım politikalarıyla yok edilmek istendiği karanlık bir süreçte, Rêber Apo büyük bir aydınlık oldu. Rêber Apo, soykırım politikalarına karşı büyük bir arayış içine girdi ve soykırım politikalarını boşa çıkardı. Rêber Apo tarihi yeniden yazdı” şeklinde konuştu.

‘PKK HALKLARIN UMUDU OLDU’

Zap, Metîna ve Avaşîn’de Türkiye’nin saldırılarına karşı direnişin sürdüğünü vurgulayan Aktaş, KDP’nin ihaneti üzerinde durdu. Aktaş, “PKK’nin direnişi, felsefesi sadece Kurdistan’da değil, Ortadoğu ve dünyada gençlerin, kadınların, halkların umudu oldu” dedi.

‘BU YILI ÖZGÜRLÜK YILI YAPALIM’

Aktaş, “Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa çözüm” hamlesinin önemine vurgu yaparak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Dünyanın dört bir yanında sanatçılar, aydın ve yazarlar, enternasyonalistler, gençler ve kadınlar büyük bir umutla kampanyaya katılıyor ve Rêber Apo’nun özgürlüğü ve Kurdistan’ın statüsü için alanlarda. Böylesi kutlu bir günü, destanın yazıldığı bugünü, PKK’nin 46’ncı yılını, Rêber Apo’nun özgürlük yılı yapacağız. Bizler Rêber Apo’ya borçluyuz, bizlere büyük bir sorumluluk düşüyor. Bu sorumlulukla mücadele etmeliyiz ve enerjimizi, örgütlülüğümüzü birleştirip, bu yılı zafer yılı, Rêber Apo’nun özgürlük yılı yapmalıyız.”

Aktaş’ın konuşmasının ardından MLKP’nin PKK’nin kuruluş yıl dönümü dolayısıyla gönderdiği mesajı okundu.

PKK’nin kuruluş ve mücadele tarihini konu alan sinevizyon gösterimiyle devam eden kutlamada, havai fişek gösterisi yapıldı.

“Bijî Serok Apo” sloganlarının damga vurduğu kutlamada sahne alan Bengî Agirî, PKK’nin 45’inci yılını kutlayarak, şarkılarını özgürlük mücadelesinde şehit düşenler için seslendirdi.

Gençler, Bengî Agirî’nin şarkıları eşliğinde gecenin geç saatlerine kadar halaya durarak, “PKK halktır, halk burada” sloganları attı.