MÖP, PKK’nin kuruluş yıl dönümünü kutladı

Mezopotamya Özgürlük Partisi (MÖP), PKK’nin 45. kuruluş yıl dönümünü kutladı.

MÖP, bir insanlık hareketi olan PKK’nin, esaretten kurtulmanın, özgürlüğü ulaşmanın adı olduğunu vurguladı.

Asuri/Süryani/Keldani halkı adına PKK’nin kuruluş yıl dönümünü kutlayan yazılı bir açıklama yapan MÖP, şunları ifade etti:  “PKK’nin kuruluş yıl dönümünü, Sayın Abdullah Öcalan, gerilla ordusu ve kahraman şehitler şahsında, başta Kürt halkına, halklara ve dostlarına kutlu olmasını diliyoruz!

Sümerlerle birlikte Mezopotamya tarihinde insanlığa bir yaşam yolu açıldı, devamında bu ışık bir umut ve gerçek bir tarihe dönüştü.

Değişik dönemlerde, Mezopotamya değişik sömürgeci güçler tarafından cehenneme dönüştürülürken, yaratılan insanlık tarihi de karartıldı. Sayın Abdullah Öcalan ve yoldaşlarının çıkışıyla birlikte, PKK’nin sunduğu tez, Mezopotamya/Kurdistan coğrafyasında karartılan tarihi aydınlattı, halkların yeniden özgür yaşam umudu oldu.

PKK, insanlık hareketi olmakla birlikte, aynı zamanda insanlık değerlerinin ta kendisidir. 21. asırda insanlık değerlerini korumaya çalışan, halkları birlikte, demokratik, eşit ve özgür koşullarda buluşturabilen bir sistemdir. PKK, esaretten kurtulmanın, özgürlüğü ulaşmanın adıdır.”