MAK’tan birçok kentte 15 Ağustos eylemleri

Kurdistan Özgürlük Milisleri (MAK), Amed, Colemêrg, Dîlok, Êlih ve Sêrt’te 15 Ağustos Atılımı’nı selamlamak amacıyla eylemler düzenlediklerini bildirdi.

MAK (Milîsên Azadiya Kurdistan) birçok kentte, 40’ıncı yıldönümü nedeniyle 15 Ağustos Atılımı’nı havai fişeklerle kutladıklarını belirtti.

Açıklamada bu eylemler şöyle sıralandı:

- 15 Ağustos gece saatlerinde Gever’de iki farklı noktada milislerimiz 15 Ağustos’u kutladı. Alanlara çıkan milislerimiz, havai fişeklerle gerilla direnişini kutladı.

- 15 Ağustos gece saatlerinde Siirt’in Merkez Ulus mahallesinde 15 Ağustos’u selamlamak için eylem düzenledi. Alana çıkarak 15 Ağustos pankartı asan milislerimiz, havai fişekler ile gerilla direnişini selamladı.

- 15 Ağustos günü akşam saatlerinde Batman Petrolkent mahallesinde alanlara çıkan milislerimiz, 15 Ağustos gerilla atılımını selamladı. Milislerimiz havai fişekler ile gerilla direnişini kutladı.

- 15 Ağustos günü akşam saatlerinde Antep İslahiye’de milislerimiz alanlara çıkarak, 15 Ağustos atılımını kutladı. Havai fişekler ile eylem düzenleyen milislerimiz, gerilla direnişini selamladı.

- 14 Ağustos günü milislerimiz Amed Kırklar dağında 15 Ağustos gerilla atılımını eylem ile kutladı. Milislerimiz havai fişekler ile gerilla atılımını selamladı.

- 14 Ağustos günü Amed On Gözlü köprüde eylem düzenleyen milislerimiz, havai fişekler ile 15 Ağustos gerilla atılımını selamladı.

- 14 Ağustos günü Gever’de bulunan işgalcilere ait Efeler Taburunun karşısında milislerimiz 15 Ağustos’u havai fişekler ile kutladı.

- 12 Ağustos günü gece saatlerinde Amed’in Kayapınar ilçesi Huzur evleri semtinde milislerimiz 15 Ağustos atılımını selamladı. Milislerimiz havai fişeklerle gerilla direnişini kutladı.”

Açıklama şu ifadelerle son buldu: “Gerçekleştirilen bu eylemler ile 15 Ağustos atılımının öncü komutanları Egîd, Erdal ve Bedran arkadaşları anıyor, tarihi hamleyi selamlıyoruz. Tüm Milislerimiz bu ruh ve irade ile hareket etmeli, düşmana en ağır ve yıkıcı darbeleri vurmalıdır. Unutmayalım ki bizlerin kaybedecek vakti yok. Bizler zaman ile yarışan, koca bir ülkede özgürlük mücadelesi yürüten ve savaşan bir halkız. Tüm halkımız ve milislerimiz Önder Apo ve gerilla direnişi etrafında kenetlenerek, işgalcileri Kurdistan topraklarından söküp atana kadar mücadeleyi sürdürmeli.”