MAK’tan Gever’de polis karakoluna eylem

Kurdistan Özgürlük Milisleri (MAK), Colemêrg’in Gever ilçesinde bir polis karakoluna yönelik el bombası ve ferdi silahlarla eylem düzenlediklerini bildirdi.

Yazılı bir açıklama yapan MAK (Milîsên Azadiya Kurdistan), “4 Ağustos günü saat 23:00 sularında milislerimiz, Gever’in Kışla mahallesinde bulunan 75. Yıl polis Karakoluna eylem düzenledi. Milislerimiz nizamiye ve karakol binasını el bombası ve ferdi silahlar ile hedefleyerek etkili bir şekilde vurdu” dedi. 

MAK, “Atılan bomba ve isabetli atışlar sonucu nizamiye ve bina darbe alırken en az 2 işgalci yaralandı. Eylem sonrası alana gelen ambulanslar ile yaralı işgalciler hastaneye taşındı” diye ekledi. 

Açıklamada eylem sonrası milislerin alandan çekildiği ve işgalcilerin uzun süre mahallede devriye atarak halka baskı uyguladığı belirtildi. 

Açıklama şu ifadelerle son buldu: Yaptığımız bu eylem ile tarihi 15 Ağustos atılımını selamlıyor, ölümsüz komutan Heval Egîd şahsında tüm Kurdistan şehitlerini saygı ve minnetle anıyoruz. Tüm Kurdistan gençliği 15 Ağustos ruhu ile kendini örgütlemeli, harekete geçmeli ve özgürlük mücadelesine katılmalıdır. Gün onur savaşına katılma ve bu savaşı zafer ile taçlandırma günüdür. Gün Önder Apo ile özgür bir Kurdistan’da buluşma günüdür. Gelin hep beraber bu onur savaşında yer alalım, ihanet ve sömürgeciliği Kurdistan’dan söküp atalım.”